Відбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до Зарваниці

Відбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до Зарваниці

У суботу, 20 липня, відбулася ІІІ Всеукраїнська проща волонтерів «Карітас Україна» до Марійського духовного центру, що у Зарваниці. До неї, зокрема долучилися й благодійники Карітасу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

«Ця знаменна подія об’єднала у святому місці осіб, які щоденно присвячують свій час для допомоги ближнім, а зараз особливо допомагають українцям у час війни. Волонтери з різних осередків благодійної організації здійснили пішу прощу до паломницького центру в наміренні за наших Захисників та Захисниць, мир та перемогу для України й добро для всього народу», — йдеться на сайті Марійського духовного центру.

Паломники мали можливість молитися на Архієрейській Божественні Літургії, яку очолив Архієпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Владика Василій Семенюк у співслужінні Екзарха Харківського Владики Василя Тучапця, голови Відділу соціального служіння УГКЦ, та Єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівської Архієпархії УГКЦ Владики Володимира Фірмана, ректора Марійського духовного центру, а також священнослужителів, які є очільниками осередків Карітасу.

Після богослужіння Митрополит Василій привітав усіх учасників паломництва, подякувавши за жертовність й милосердя, які вони щоденно проявляють на місцях праці. Завершилася молитва урочистим освяченням води біля каплиці над чудотворним джерелом.

Програма прощі також передбачала цікаву пізнавально-розважальну та рекреаційну програму: воркшопи, художні майстеркласи і творчі «острівці» для духовної віднови та накопичення психологічного ресурсу.

На завершення відбулась екологічна акція — висадка куща «Золотий дощ», який відтепер стане символічним деревом волонтерів Карітасу.

«Дякуємо “Карітас Україна” та “Карітас Тернопіль” за організацію прощі та можливість наповнити свої серця любов’ю й духовною силою, щоб надалі продовжувати своє служіння Богу та людям! Ми щасливі, що розділили цей день з усіма волонтерами нашої країни», — діляться враженнями франківські благодійники на своїй фейсбук-сторінці.

Відбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до ЗарваниціВідбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до ЗарваниціВідбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до ЗарваниціВідбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до ЗарваниціВідбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до ЗарваниціВідбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до ЗарваниціВідбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до ЗарваниціВідбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до ЗарваниціВідбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до ЗарваниціВідбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до ЗарваниціВідбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до ЗарваниціВідбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до ЗарваниціВідбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до ЗарваниціВідбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до ЗарваниціВідбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до ЗарваниціВідбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до ЗарваниціВідбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до ЗарваниціВідбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до ЗарваниціВідбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до ЗарваниціВідбулася III Всеукраїнська проща волонтерів Карітасу до Зарваниці

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело