Розвиток альтернативних джерел генерації енергії має стати складовою української енергосистеми

Розвиток альтернативних джерел генерації енергії має стати складовою української енергосистеми

Днями запрацювала урядова програма безвідсоткового кредитування населення, ОСББ та ЖБК «Доступні кредити 5-7-9», яка дає можливість придбати обладнання для генерації енергії з альтернативних джерел та установок для її зберігання.

Для приватних домогосподарств є можливість скористатись кредитом до 480 тис. гривень на закупівлю сонячних панелей з системами накопичення енергіїта вітрових установок.

Йдеться поо пільгове кредитування під 0%. Держава повністю компенсовує відсоткову ставку впродовж 10 років.

Для ОСББ та ЖБК пропонують

кредит до 5 млн гривень на 5 років.

Відсоткова ставка — 7%.

За ці кошти є можливість купити та встановити генеруючі установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел, а також установки зберігання та допоміжне обладнання.

Програма працюватиме у комбінації із програмою «ГрінДІМ», відповідно до якої ОСББ та ЖБК зможуть отримати компенсації до 70% вартості проєкту після його реалізації.

Уряд нещодавно також розширив програму «Доступні кредити 5-7-9%» для бізнесу на відновлення енергетичних спроможностей.

Минулого тижня вже видано перший кредит на придбання та встановлення сонячної електростанції, що здатна забезпечити електроенергією приблизно 360 квартир.

Консультації стосовно державної програми можна отримати на урядовій «гарячій лінії» з питань енергетики «СТРУМ», яка запрацювала днями

Джерело