У Львівській ОВА відбулася нарада щодо посилення міжнародного співробітництва громад Яворівщини

У Львівській ОВА відбулася нарада щодо посилення міжнародного співробітництва громад Яворівщини

Христина Замула обговорила з головами громад Яворівського району актуальні питання міжнародного співробітництва та способи його інтенсифікації з метою посилення громад на шляху до Євроінтеграції.

Сьогодні, 23 липня, у Львівській ОВА під головуванням заступниці очільника області Христини Замули відбулась нарада з головами ОТГ Яворівського району, у якій також взяв участь начальник Яворівської РВА.

До наради також долучилися директорка департаменту міжнародного співробітництва Львівської ОВА Ірина Бутинець, т.в.о. директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА Роман Андрес та директор Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько.

Йшлося про посилення міжнародного співробітництва громад Яворівського району, систему створення мережі закладів підтриманого проживання та систем радіозв’язку.

Під час обговорення голови територіальних громад розповіли про наявні міжнародні угоди, співпрацю та плани. Зокрема, йшлося про розширення зв’язків з іноземними партнерами через встановлення побратимства з громадами інших країн, участь у міжнародних програмах та грантах, а також створення спільних проектів у галузі освіти, культури, медицини, екології та економіки.

Зі свого боку Львівська ОВА пообіцяла підтримувати всі нові починання громад у створенні зв’язків з іноземними партнерами.

«Міжнародна співпраця відкриває нові можливості для розвитку громад. Ми будемо надавати всебічну підтримку у встановленні зв’язків з партнерами країн ЄС. Це дозволить не лише залучити додаткові ресурси для розвитку територій, але й обмінятися досвідом та ідеями», – зазначила Христина Замула.

Також під час наради Роман Андрес наголосив на потребі створення мережі закладів підтриманого проживання для людей з інвалідністю та людей старшого віку: «Ми підтримаємо громади, які готові створювати центри підтриманого проживання».

Андрій Васько виніс прохання щодо розгортання систем радіозв’язку серед медзакладів на території Яворівського району. Він зазначив, що ефективна комунікація між медичними установами є критично важливою для надання своєчасної медичної допомоги: «Розгортання систем радіозв’язку дозволить нам швидше та ефективніше координувати дії під час надзвичайних ситуацій та щоденної роботи. Це забезпечить кращу взаємодію між медичними закладами, що в свою чергу підвищить якість надання медичних послуг населенню».

Читайте також: Львівська ОВА взяла участь в нараді щодо фінансування великих інфраструктурних проєктів 

Джерело