Церква у Франції супроводжує Олімпіаду

Церква у Франції супроводжує Олімпіаду

З нагоди Літніх Олімпійських ігор у Парижі, які розпочинаються 26 липня 2024 року, Католицька Церква у Франції розпочала низку відповідних заходів.

У рамках так званих «Священних ігор» під час Олімпіади та Паралімпіади відбуватимуться молитви, концерти та спортивні заходи з метою популяризації ідеї солідарності та проголошення християнського послання. Адресатами ініціативи Архиєпархії Парижа та Єпископату Франції стануть близько 10 тисяч спортсменів, учасників Ігор, а також 15-20 мільйонів очікуваних гостей Олімпіади.

40 священників, які люблять спорт і розмовляють різними мовами, пройшли спеціальну підготовку для душпастирства, а також до участі зголосились 2000 молодих волонтерів з різних регіонів Франції.

У 70 паризьких парафіях навколо олімпійських об’єктів церкви будуть відкриті цілий день. Увагу приділятимуть людям з інвалідністю, особливо під час Паралімпійських ігор. Місіонери мають намір проповідувати Євангеліє на вулицях Парижа, роздати 130 тисяч примірників Біблії та молитися за гостей цього грандіозного спортивного свята.

Церква Ля Мадлен – Св. Марії Магдалини стала центральною олімпійською парафією. 4 серпня 2024 року у найвідомішому храмі Парижа – Соборі Паризької Богоматері відбудеться міжрелігійна молитовна зустріч за мир.

Папа Франциск призначив свого спеціального посланця на Олімпіаду – єпископ Еммануїл Габілар переніс свою штаб-квартиру до мультирелігійного центру Олімпійського селища на час Ігор.

Слід зазначити, що під час своєї подорожі Францією олімпійський вогонь зупинявся в багатьох християнських місцях, щоб підкреслити християнський вимір Ігор.

Джерело: vaticannews.va

Джерело