Люди з досвідом війни: повернення до цивільного життя

Люди з досвідом війни: повернення до цивільного життя

Боротьба триває. Вона скрізь – у молитві, у слові, в надії, вірі та любові. У нашій згуртованості. У нашій єдності. У силі волі. У добрі, у допомозі один одному. У розумінні та співпереживанні…

Український народ проживає непрості часи, відбиток яких – на серці у кожного.

А тим, хто на війні, найважче. Бо вони бачать найжахливіше, чують найгіркіше. Вони тримають фронт…

Тож кожному треба зрозуміти і навчитися толерантно ставитися до українських бійців, до наших Героїв. Бо вони обов’язково повернуться до рідних домівок, до своїх громад…

Такий месидж сьогодні звучав під час тренінгу «Люди з досвідом війни: гідність, взаємодія», який проведено в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» управлінням ветеранської політики ОДА спільно з БФ «Рокада» за участю регіональної координаторки Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Лариси Підвербецької, працівників управління соціального захисту населення РДА та представників соціальної сфери, медицини, культури територіальних громад району.

Під час тренінгу учасники ознайомилися з впливом воєнних дій на людей, опрацювали питання етичного спілкування з ветеранами, формували вміння доказово, аргументовано викладати свою точку зору, розвивали навички управління власними емоціями, а також відпрацювали реальні випадки прийому емоційно вразливих клієнтів.

Крім того, йшлося про психологічні особливості співпраці з ветеранами, налагодження з ними комунікації, надання якісних соціальних послуг їм та членам їхніх сімей, родинам загиблих воїнів. Відтак окреслили питання, яким чином потрібно, займаючись доброю справою, набути стресостійкості, не допускаючи психологічного вигорання на робочому місці, навчитися налагоджувати спілкування, уникнувши конфліктних ситуацій.

Такий тренінг є актуальним та потрібним, оскільки спрямований на формування навичок толерантної комунікації з ветеранами та людьми вразливих категорій у професійному спілкуванні спеціалістів різних галузей.

Щира вдячність керівництву управління ветеранської політики ОДА, БФ «РОКАДА» та регіональній координаторці Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Ларисі Підвербецькій за співпрацю у проведенні тренінгу.

Люди з досвідом війни: повернення до цивільного життя

Люди з досвідом війни: повернення до цивільного життя

Джерело