Коротко про головне для мешканців Яворівського району за добу повідомив начальник військової адміністраціїЯрослав Коминський

Коротко про головне для мешканців Яворівського району за добу повідомив начальник військової адміністраціїЯрослав Коминський

884-й день війни. Коротко про головне для мешканців Яворівського району за добу.

У ніч на 26 липня 2024 року противник вдарив балістичною ракетою «Іскандер-М» із Ростовської обл. – рф. по Донеччині та ударними БпЛА типу «Shahed» із напрямків: мис Чауда – Крим, Курськ – рф. Радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 22 «шахедів». 20 із них збито протиповітряною обороною у Херсонській, Сумській, Житомирській та Чернігівській областях.

Відбивали повітряний напад мобільні вогневі групи Сил оборони України, зенітні ракетні війська та підрозділи РЕБ Повітряних Сил.

В Дніпрі затримали підозрюваного у скоєнні вбивства Ірини Фаріон. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський. Протягом цих днів над розкриттям убивства працювали сотні фахівців Національної поліції України, СБУ та інших служб.

7169 осіб зареєстровано на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб району.

Інформація про стан черг на виїзд з території суміжних держав у напрямку України за посиланням: http://surl.li/gdzmv.

Воїнів 80 окрема десантно-штурмова Галицька бригада ДШВ ЗСУ, які самовіддано продовжують захищати нашу Батьківщину на Бахмутському напрямку, удостоїли державних нагород та відомчих відзнак. За їхню стійкість та витримку під час оборони територіальної цілісності держави командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ бригадний генерал Ігор Скибюк висловив подяку та вручив почесні нагороди і відомчі відзнаки: http://surl.li/tpeego.

Ще 62 дрони передала Львівська ОВА на потреби наших захисників у межах програми «Безпечна Львівщина». Зокрема, закупили квадрокоптери типу Mavic 3Т та Mavic 3 Classic і Pro для танкового батальйону 12-ї бригади спеціального призначення «АЗОВ». Усе обладнання придбали відповідно до запиту оборонців. Детальніше відеозвіті- https://www.facebook.com/LvivskaODA/videos/1161601121733236/.

47 договорів уклали з реабілітаційними центрами України щодо проходження курсу реабілітації дітей з інвалідністю віком до 18 років в Управлінні соціального захисту населення Яворівської РДА. Такі результати роботи впродовж першого півріччя 2024 року. Батьки дітей даної категорії можуть звернутися до ЦНАПів для подачі заяви та оформлення документів. За детальною інформацією можна звернутися до працівників Управління. Службовий номер телефону – 096-367-89-61.

Ветеранів війни запрошують на дводенний туристичний табір «Вище неба». 27-28 липня учасники візьмуть участь у сплаві по річці Дністер, майстер-класі з моделювання дронів, навчання на симуляторах, скелелазіння та спільна ватра. Аби долучитись – телефонуйте 097 918 51 32, контактна особа – Тарас. Докладніше – https://loda.gov.ua/news/111076

Разом переможемо!

Джерело