США: молоду маму засудили до понад 3 років ув’язнення за блокування входу до абортивної клініки

США: молоду маму засудили до понад 3 років ув'язнення за  блокування входу до абортивної клініки

24 липня федеральний суд Манхеттена засудив Бевелін Бітті Вільямс, 33-річну pro-life активістку, до трьох років і п’яти місяців ув’язнення за порушення Закону про свободу доступу до клінік (FACE).

Згідно з даними Міністерства юстиції, Вільямс була засуджена за «перешкоджання, в тому числі з погрозами і застосуванням сили, особам, які бажали отримати та надати послугу щодо здійснення» абортів. Дружину та матір засудили за те, що вона проповідувала Євангеліє біля клініки для проведення абортів і нібито поранила руку працівникові клініки та заблокувала вхід.

«Я зазнала переслідування як християнка, що відстоює свої переконання, коли справа доходить до життя», — зазначила Вільямс на своїй сторінці для збору коштів. «Це нищівна новина. Мало того, що цей зв’язок великий для злочину, в якому мене обвинувачують, вона (суддя Рохан –ред.) дуже чітко дала зрозуміти в залі суду, що збирається зробити з мене приклад».

У пресрелізі Міністерства юстиції від 24 липня зазначено, що Вільямс сперлася на двері клініки, заблокувавши вхід працівникові клініки, і затиснувши руку іншого працівника між дверима.

У релізі зазначається, що згідно з прямою трансляцією в соціальних мережах, опублікованою Вільямс, вона «стояла в декількох дюймах від головного адміндиректора Центру Охорони Здоров’я і погрожувала «тероризувати це місце» і попередила, що «ми будемо вас так добре тероризувати, що вашій справі кінець, мамо».

Вільямс, у якої є 2-річна дочка, має намір оскаржити це рішення.

«Занепокоєнням, пов’язаним із буттям молодою матір’ю та матір’ю, яка сидить вдома, повністю знехтували», – продовжила Вільямс.

«Перед тим, як винести вирок, вона сказала мені, що я молода і що вирок мене не визначатиме, перш ніж прийняти свідоме рішення забрати мене на три роки від моєї 2-річної доньки», — сказала Вільямс про суддю. «У мене є 60 днів, аби оскаржити свою справу та боротися за свою свободу, і мені потрібна якомога більше допомоги!»

Як зазначається на її веб-сайті At Well Ministries, Вільямс, народжена в Стейтен-Айленді, штат Нью-Йорк, зробила свій перший аборт у віці 15 років після того, як кинула середню школу, згідно з At Well Ministries. Пізніше вона зробила ще два аборти і пішла «саморуйнівним» шляхом наркотиків і алкоголю.

Після того, як її заарештували за відмивання грошей, вона пережила навернення і «після звільнення рушила вперед із рішучістю вибрати новий шлях». Вона була співзасновницею організації At Well Ministries, яка спеціалізується на вуличному служінні та служінні бездомним, а згодом вона зосередилася на діяльності pro-life.

Вільямс є однією з багатьох pro-life активістів, які останніми роками були засуджені за Законом FACE, включаючи кількох літніх людей та католицького священника.

Джерело