Єпархіальна проща «За мир і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка

Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка

5 серпня 2024 р. Б. у  навечір’я свята Переображення Господнього відбулася проща до Марійського відпустового місця Савелівка Бучацької Єпархії. Архиєрейську Божественну Літургію з цієї нагоди очолив Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький у співслужінні з Владикою Леоном Дубравським, єпископом Кам’янець-Подільської дієцезії РКЦ та духовенством Бучацької Єпархії.

Відпуст розпочався в Храмі Воздвиження Чесного Хреста  Господнього м. Монастириська. Звідси духовенство та вірні, склавши свої молитовні прохання, вирушили до відпустового місця Савелівка. Під спів духовних пісень та молитов усі учасники прощі складали свої духовні жертви за мир і спокій в Україні та свої особисті прохання.

Після урочистого походу та прибуття до місця молитви відбулася урочиста зустріч Преосвященних Владик. Відтак розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яка об’єднала всіх присутніх у спільній молитві.

Зі словом проповіді до вірних звернувся Преосвященний Владика Леон Дубравський. Архиєрей промовив: «Переображення Господнє говорить нам про переміну нашої душі. Присутність пророків Мойсея та Іллі є свідченням того, що Господь прийшов виконати всі заповіді Святого Письма. Центральним моментом цієї події був голос з неба, який засвідчив, що Господь є справді правдивим Богом.  Дуже часто в Євангелії ми зустрічаємо слова, яких не розуміємо, але слова Христа: «Віра твоя спасла тебе» дає нам надію. Читаючи Святе Письмо, ми будемо відкривати Бога для себе все більше і більше. Молитва в нашому житті має дуже велике значення. Вона здатна вирішити всі наші проблеми. Лише спільна молитва здатна творити чудеса». 

У прощі вже традиційно взяла участь спільнота Чортківської дяківсько-катехитичної академії імені свщмч. Г. Хомишина на чолі з Ректором отцем-доктором Володимиром Білінчуком та віце-ректором з навчальної роботи о. Іваном Андрухівим.

Після Архиєрейської Божественної Літургії розпочалося освячення першоплодів овочів і фруктів,  а відтак привітання з нагоди свята. Зі словом подяки до Преосвященних Владик звернувся парох храму в Савелівці о. Степан Попроцький, який подякував духовенству та усім присутнім за молитву. Особливу подяку о. Степан адресував для знаного у краї мецената, аграрія Алли Стечишин, яка отримала грамоту-благословення від Папи Франциска.

На завершення усіх урочистостей відбувся похід зі свічками до джерела, де було освячено воду і окроплено нею усіх присутніх.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка Єпархіальна проща «За мир  і спокій в Україні» у відпустовому місці Савелівка  

Джерело