Зустріч християнської молоді “IDіЯ християнина” у «Рідній Хаті» Йосифа Сліпого

10 серпня у селі Заздрість відбулася значуща подія для християнської молоді – зустріч під назвою “IDіЯ християнина”. Учасниками заходу стала молодь парафій міста Тернополя, які приїхали з двох деканатів Тернополя: Тернопіль-центрального та Тернопіль-східного. Зустріч відбулася в особливому місці – Меморіальному музеї кардинала Йосипа Сліпого, що надає цьому заходу ще більшої духовної ваги.

Зустріч християнської молоді "IDіЯ християнина" у «Рідній Хаті» Йосифа Сліпого Захід розпочався з Божественної Літургії, яку очолив владика Володимир (Фірман). Літургія задала духовний тон усій зустрічі та стала чудовим початком для подальших обговорень та роздумів. Передавши вітання молоді та молодіжним душпастирям від митрополита Василія Семенюк та владики Теодора Мартинюка, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Володимир звернувся такими словами: «Ми всі зібрались тут на цій зустрічі молоді, щоб ще раз поставити собі запитання і дати на нього відповідь: Що означає для мене бути християнином? Що означає для мене бути українцем? Але також, що я можу зрорбити для того, що я маю робити для того, щоб бути добрим християнином і чесним громадянином».

Після Богослуження Владика Володимир освятив фуру херсонських кавунів для молоді, що додало невимушеності та радості у зустріч та стало солодким смачним святковим почастунком.

Однією з основних частин заходу була катехиза на тему “Моє місце в Церкві”, яку проводив священник Архикатедрального Собору м. Тернополя – отець-доктор Мартин Хомів. Отець звернув увагу на важливість активної участі молоді в житті Церкви та суспільства, підкресливши роль кожного у будуванні майбутнього нашої країни.

Зустріч християнської молоді "IDіЯ християнина" у «Рідній Хаті» Йосифа Сліпого Зустріч також включала мотиваційний виступ пані Наталії Заставецької під назвою «Бути українцями…», в якому вона закликала молодь берегти свої національні цінності та культуру, а також активно проявляти свою громадянську позицію. Цікавою та насиченою стала панельна дискусія «Бути християнами…», в якій взяли участь сестра Антонія Шелепило та Василина Чайківська. Дискусію координувала Лілія Соха.

Спікери обговорювали виклики та можливості християнського життя в сучасному світі, наголошуючи на важливості збереження віри в умовах глобалізації та постійних змін. Завершилася зустріч концертом гурту «Попри Все», який додав музичного настрою та став яскравим фіналом цього насиченого дня. Окрім основних заходів, учасники мали можливість взяти участь у різних іграх та екскурсіях, що допомогло їм краще пізнати одне одного та культурну спадщину рідного краю. Зустріч християнської молоді “IDіЯ християнини” стала яскравим прикладом того, як важливо об’єднуватися навколо віри, національних цінностей та активної громадянської позиції, а також демонструє, що молодь є активним учасником не лише у духовному, але й у культурному житті нашої країни.

Зустріч християнської молоді "IDіЯ християнина" у «Рідній Хаті» Йосифа Сліпого Зустріч християнської молоді "IDіЯ християнина" у «Рідній Хаті» Йосифа Сліпого Зустріч християнської молоді "IDіЯ християнина" у «Рідній Хаті» Йосифа Сліпого Зустріч християнської молоді "IDіЯ християнина" у «Рідній Хаті» Йосифа Сліпого Зустріч християнської молоді "IDіЯ християнина" у «Рідній Хаті» Йосифа Сліпого Зустріч християнської молоді "IDіЯ християнина" у «Рідній Хаті» Йосифа Сліпого Зустріч християнської молоді "IDіЯ християнина" у «Рідній Хаті» Йосифа Сліпого Зустріч християнської молоді "IDіЯ християнина" у «Рідній Хаті» Йосифа Сліпого Зустріч християнської молоді "IDіЯ християнина" у «Рідній Хаті» Йосифа Сліпого Зустріч християнської молоді "IDіЯ християнина" у «Рідній Хаті» Йосифа Сліпого Зустріч християнської молоді "IDіЯ християнина" у «Рідній Хаті» Йосифа Сліпого  

повідомив о. Олег Попівняк

 

Джерело