Шахраї видурили у жителя Рівненського району майже 90 тисяч гривень

  • Автор допису:

Житель Рівненського району віддав шахраям майже 90 тисяч гривень.

Про це повідомили у поліції Рівненщини. 

56-річний чоловік розповів поліцейським, що в соціальній мережі побачив оголошення про можливість отримання одноразової грошової допомоги від держави. Одразу перейшов за посиланням та ввів останні цифри своєї банківської карти.

Надалі до нього зателефонували невідомі особи, які представилися службою безпеки банку. Під час розмови з чоловіком, вони дізналися, якими іще картками той володіє і повідомили, що до них мають доступ шахраї. Відтак, «служба безпеки» задля збереження коштів порадила йому перерахувати всі гроші на його ж карту, яку чоловік вказував під час отримання грошової допомоги. Потому він назвав аферистам кілька кодів, які надходили на телефон. Таким чином, із банківських карток 56-річного жителя Рівненського району зникло 89 639 гривень. Слідчі відкрили кримінальне провадження.

«Увага: Перед тим, як натиснути на посилання, запропоноване через повідомлення, чат-боти або у месенджерах, перевірте достовірність інформації в офіційних джерелах: на урядових вебсайтах, за телефонними «гарячими лініями» або в банківських установах», – нагадують поліцейські.