Вічна пам’ять Герою: 10 роковини загибелі підполковника Олега Андрійця

Сьогодні ми з глибокою повагою та болем у серці вшановуємо пам’ять підполковника Олега Андрійця, який 10 років тому героїчно загинув, захищаючи рідну землю від підступного ворога поблизу Маріуполя. Його життя обірвалося у боротьбі за свободу та незалежність нашої країни.

Того трагічного дня, ворог безупинно обстрілював позиції прикордонників.

Під керівництвом Олега Андрійця, охоронці кордону до останнього подиху намагалися тримати свої позиції та утримати кордон, але сили, на превеликий жаль, були нерівні.

У розпалі бою, коли ситуація ставала дедалі критичнішою, Олег зайняв місце біля автомобіля, прикриваючи своїх підлеглих, аби ті могли зайняти бойові позиції. Однак ворог завдав нищівного удару і автівка, біля якої стояв Олег, опинилася під шквальним вогнем. Саме у ту хвилину, у цій кривавій сутичці, життя мужнього командира трагічно обірвалося…Майор Олег Андрієць, проявивши мужність і рішучість, віддав своє життя заради порятунку боєздатності свого підрозділу. Прикордонники цього трагічного дня виграли бій, але, на жаль, втратили свого командира.

Загибель Олега Андрійця стала великою втратою для всіх, хто його знав: для побратимів, яких він захищав до останнього подиху, для сім’ї, яка втратила люблячого батька, чоловіка, сина, для друзів, які завжди цінували його відвагу та людяність. Але водночас його подвиг став символом нескореності та героїзму, що надихає нові покоління захисників України стояти до останнього подиху. 

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Указом Президента України від 29 вересня 2014 року Олега Андрійця було нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Ця висока державна нагорода є визнанням його незламного духу та відданості присязі.

Пам’ять про Олега Андрійця житиме вічно в наших серцях.  Його ім'я вписане золотими літерами в історію боротьби за незалежність України. Вічна слава та шана герою, який назавжди залишиться у небесному війську захисників нашої Батьківщини.

Герої не вмирають! Вічна пам'ять герою!

Джерело