​​Сьогодні провели важливу зустріч з делегацією США на чолі з першим заступником радника Президента США з…

​​Сьогодні провели важливу зустріч з делегацією США на чолі з першим заступником радника Президента США з питань національної безпеки Джоном Файнером. Обговорили актуальну безпекову ситуацію в Україні у зв'язку з повномасштабною агресією рф, розвиток спроможностей наших Сил оборони та санкційну політику.

Поінформував наших американських партнерів про останні ракетні удари по українських містах, серед яких Полтава та Львів. Ці жахливі атаки забрали десятки життів, сотні людей поранені.

Ми надаємо вичерпну інформацію нашим стратегічним партнерам, адже довіра – це основа нашої спільної роботи на шляху до перемоги України. Вдячні уряду та народу США, особисто Президенту Байдену за незмінну підтримку та допомогу.

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ Андрій Гнатов поділився даними про ситуацію на фронті, зокрема на Покровському напрямку, та операції в Курській області. А тимчасовий виконувач обов’язків командувача Повітряних сил Анатолій Кривоножко розповів про застосування F-16, тактику ворога та нагальні потреби у ППО.

Заступниця міністра Ганна Гвоздяр презентувала можливості оборонної промисловості України, потенціал для співпраці з американськими компаніями. Обговорили необхідність у запчастинах та деталях для підсилення наших оборонних можливостей.

Окрему увагу приділили санкціям. Перший віцепрем’єр Юлія Свириденко наголосила на важливості посилення експортного контролю та санкційного тиску на російську металургію. Уповноважений Президента України з питань санкційної політики Владислав Власюк підкреслив важливість посилення санкцій у фінансовій сфері та щодо російської нафти.

Наша боротьба триває, і тільки спільними зусиллями з партнерами ми здобудемо перемогу.

​​Сьогодні провели важливу зустріч з делегацією США на чолі з першим заступником радника Президента США з...

Джерело