​​Взяв участь у другій тематичній конференції, присвяченій реалізації пункту Формули миру «Продовольча безпека»

​​Взяв участь у другій тематичній конференції, присвяченій реалізації пункту Формули миру «Продовольча безпека». Цей захід є продовженням домовленостей, досягнутих на Глобальному саміті миру, і має на меті конкретні кроки щодо зміцнення продовольчої безпеки у світі.

Російська агресія поглиблює продовольчу кризу, де кожен 11-й житель планети вже страждає від голоду. Однак навіть в умовах війни Україна залишається надійним гарантом глобальної продовольчої безпеки. Ми розраховуємо, що ця конференція стане початком важливих кроків для забезпечення безперебійного постачання українських аграрних продуктів до країн, які їх потребують.

Головні завдання: гарантування безпеки мореплавства в Чорному та Азовському морях, розмінування торгових маршрутів, відновлення портової інфраструктури та посилення ППО. Важливо також підтримати ініціативу «Зерно з України» та зміцнити логістику для експорту сільськогосподарської продукції.

Дякую нашим міжнародним партнерам, зокрема Сполученим Штатам, за незмінну підтримку. Це спільна боротьба за справедливість, і лише разом ми зможемо досягти сталого миру.

​​Взяв участь у другій тематичній конференції, присвяченій реалізації пункту Формули миру «Продовольча безпека»

Джерело