Провели засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність». Волинське БЕБ прозвітувало про свою роботу за січень-серпень 2024 року.

Провели засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність». Волинське БЕБ прозвітувало про свою роботу за січень-серпень 2024 року.

Дякую Ларисі Ревіній за вичерпне інформування. Зауважу, що ті, хто слідкують за порушеннями, також підлягають контролю та звітуванню.

Отож, за січень-серпень 2024 року детективи Бюро економічної безпеки здійснили досудове розслідування у 230 кримінальних провадженнях. Встановили збитки на суму 52,2 млн грн, з яких відшкодовано 46,2 млн грн. до державного та місцевих бюджетів.

Викрили організовану злочинну групу у складі 8 осіб, які виготовляли фальсифіковані пральні та мийні засоби під торгівельними марками відомих брендів. Вилучили понад 80 тонн фальсифікованої продукції, яка реалізовувалась на території Волині та суміжних областей.

Встановили розтрату понад 400 тонн зерна працівником однієї із зернових корпорацій області. Шкода, завдана державному підприємству, становить 3,4 млн грн. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Викрили і припинили діяльність каналу незаконного постачання на територію України тютюнових виробів з РБ, контрабанди електронних сигарет «ELFBAR» китайського виробництва. А також зупинили контрабанду тютюнових виробів до країн ЄС, які провозились в спеціально обладнаних тайниках у транспортних засобах та за допомогою саморобних літальних апаратів.

Відзначу, що 4 БпЛА, за допомогою яких переправляли незаконний товар, вже передали у користування прикордонникам. Натомість цигарки підлягають знищенню.

Продовжується моніторинг та аналіз публічних закупівель, оголошених у Волинській області. Всі виявлені порушення аналітики БЕБ надсилають до органів державної влади та місцевого самоврядування, аби надати можливість виправити порушення.

Дякую всім за роботу та активну участь. Працюємо далі.

Джерело