Ситуація із якістю води у столиці контрольована: «Київводоканал» готовий за необхідності коригувати технологічні процеси водопідготовки

Ситуація із якістю води у столиці контрольована. Профільні служби постійно моніторять стан питної води на території Києва та води в акваторії річок Десна і Дніпро. 

Якщо якість води погіршиться, ПрАТ «АК «Київводоканал» негайного відкоригує технологічні процеси та застосує додаткові реагенти для знезараження води, аби показники якості питної води  відповідали вимогам Державних санітарних норм і правил. Алгоритми дій для запобігання погіршенню якості води обговорили на  Постійній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За даними Деснянського басейнового управління водних ресурсів Держводагентства України, спостерігається погіршення якості води річки Сейм. Проте, за інформацією контролюючих служб, наразі підстав для паніки немає – показники питної води у столиці залишаються в нормі. А на випадок погіршення ситуації міські служби розробляють комплекс заходів, який дозволить забезпечити споживачів міста Києва питною водою.

Окремі організації та установи також можуть розробляти плани для убезпечення та реагування на будь-які можливі сценарії розвитку подій. Зокрема, звертатися до підпорядкованих підприємств щодо створення запасів води. 

Наголошуємо, що такі дії не свідчать про настання надзвичайної ситуації.

Просимо медіа не маніпулювати інформацією і не створювати паніки.

 

Джерело