Столиця стане більш інклюзивною: стартував третій сезон «Академії гостинності міста Києва»

Сьогодні, 10 вересня, розпочався третій сезон проєкту «Академія гостинності міста Києва», яку організовує Управління туризму та промоцій КМДА. Проєкт спрямований на підготовку волонтерів, які допомагатимуть створювати безпечне, комфортне та доступне середовище для мешканців і гостей столиці. Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

«Київ завжди славився своєю привітністю до гостей. Втім зараз ми прагнемо створити нову культуру гостинності – інклюзивну, безбар’єрну, де кожен є частиною нашого міста. Столиця може стати простором, де кожен відвідувач відчуватиме себе бажаним гостем, оскільки його потреби враховані. Тому під час розробки програми Академії ми акцентували увагу на безбар’єрності. Академія покликана об’єднати представників індустрії гостинності, місцевої громади, бізнесу, освітнього та культурного секторів задля створення безпечного, комфортного та доступного середовища для всіх. Від теоретичних лекцій до практичних занять і волонтерства – учасники працюватимуть над тим, щоб зробити наше місто доступним для всіх без винятку. Від безбар’єрності в готелях до постконфліктного туризму, від психосоціальної підтримки до інклюзивного середовища – кожен із нас може зробити свій внесок», – сказала Марина Хонда.

За її словами, учасники заходу працюватимуть над формуванням культури інклюзивного спілкування та обміну досвідом.

Академія триватиме до 31 жовтня на безоплатній основі онлайн та офлайн. Мови заходу – українська й англійська.

Проєкт включатиме лекції, де учасники зможуть ознайомитися з основами безбар’єрності в індустрії гостинності, міжнародними стандартами і практиками, що дають змогу створити доступне та комфортне середовище для всіх відвідувачів, а також вивчити конкретні приклади впровадження доступності.

«Цьогоріч ми хочемо більш ґрунтовно впровадити досвід учасників у розвиток індустрії гостинності Києва, запросивши найкращих випускників долучитися до практики в наших туристично-інформаційних центрах. Також Управління вже може анонсувати проведення Київського міжнародного форуму реабілітації та медичного туризму, до якого залучатимемо учасників Академії як волонтерів. Щодня ми випробовуємо себе на міцність, долаючи нові виклики. Проте, як показує практика, наша сфера поступово відроджується. Отже заходів, де необхідні ініціативні члени команди, стає дедалі більше», – додала начальниця Управління туризму та промоцій КМДА Марина Радова.

Вона зазначила, що цьогоріч до Академії гостинності долучаться експерти з Німеччини, Великобританії та США, які поділяться власним досвідом та інноваціями у сфері туризму.

Джерело