У Перегінську відзначили 140-ліття храму Різдва Пресвятої Богородиці

У Перегінську відзначили 140-ліття храму Різдва Пресвятої Богородиці

У неділю, 8 вересня, коли наша Церква відзначала свято Різдва Пресвятої Богородиці, у деканальному храмі села Перегінське, однойменного протопресвітеріату, відзначили 140-ліття з дня освячення. Моління очолив о. Степан Балагура, синкел у справах духовенства та священничих родин Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

У часі Божественної Літургії священнослужителю співслужили чисельно зібрані душпастирі Архієпархії, зокрема парох храму і протопресвітер Перегінський о. Роман Балагура та сотрудники парафії.

Звертаючись до вірних з проповіддю, о. Степан роздумав над значимістю свята та зауважив, що Різдво Пресвятої Богородиці ознаменує прихід до світу Спасителя:

«Першим великим святом літургійного року є празник Різдва Пресвятої Богородиці — свято християнської надії. Адже в той час людство чекало на Месію, Який спасе людський рід. Ніхто не знав як це буде, тільки пророцтва казали, що “Діва в утробі зачне, і Сина породить” (Іс. 7, 14). Народження Пречистої Діви Марії — це відкриття дверей для Господа Бога, Який прийде до людства. Це надія, яку Вона дарує не лише Своїм бездітним батькам, але й цілому світові. Це велике таїнство — народження Тієї, Яка прийме у Своє лоно Божого Сина. Сьогодні починається спасіння світу, бо сьогодні народжується Пречиста Діва Марія. Та, Яка є Матір’ю Божою і нашою Матір’ю».

«Марія дає нам надію на те, що наше життя в руках Господа, а Він не полишив нас. У час війни, коли нам важко, коли ми не знаємо де знайти надію, шукаймо її у Пресвятій Діві Марії. Бо в Ній є сповнення нашої християнської надії. Саме в Ній знайдемо силу, щоб з цією надією дійти до перемоги та стати великим народом. Цю надію в особі Пресвятої Богородиці нам подає Господь Бог. Ось чому це свято є першим у церковному році. Заглиблюймося в те, яку надію цей празник подає для кожного з нас», — закликав душпастир.

Опісля богослужіння о. Степан передав присутнім вітання від Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина та побажав завжди залишатися парафіяльною родиною, де кожен готовий прийти одне одному на допомогу.

Згодом парох храму о. Роман подякував душпастирям та вірним за щиру спільну молитву. Відтак відбулося вручення Митрополичих грамот найактивнішим парафіянам, які допомагають опікуватися храмом та дбають про його красу.

Насамкінець у святині лунало Многоліття. Завершилося святкове дійство освяченням води, якою згодом поблагословили вірних.

У Перегінську відзначили 140-ліття храму Різдва Пресвятої БогородиціУ Перегінську відзначили 140-ліття храму Різдва Пресвятої БогородиціУ Перегінську відзначили 140-ліття храму Різдва Пресвятої БогородиціУ Перегінську відзначили 140-ліття храму Різдва Пресвятої БогородиціУ Перегінську відзначили 140-ліття храму Різдва Пресвятої БогородиціУ Перегінську відзначили 140-ліття храму Різдва Пресвятої БогородиціУ Перегінську відзначили 140-ліття храму Різдва Пресвятої БогородиціУ Перегінську відзначили 140-ліття храму Різдва Пресвятої БогородиціУ Перегінську відзначили 140-ліття храму Різдва Пресвятої БогородиціУ Перегінську відзначили 140-ліття храму Різдва Пресвятої Богородиці

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело