Храмовий празник у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці

Храмовий празник у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці

У Неділю, 8 вересня 2024 року Божого, відбулась урочиста Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди храмового празника у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Хмельницького. Богослужіння очолив владика Іван Кулик, єпископ Кам’янець-Подільської Єпархії. Співслужили з Архиєреєм адміністратор храму о. Іван Данкевич та інші священнослужителі. Святу Літургію співом супроводжував хор Катедрального храму.

Храмовий празник у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці

“Сьогодні ми святкуємо храмовий празник, — говорить владика у проповіді, — празник Різдва Пресвятої Богородиці. Це свято пригадує нам, що Господь щоб прийти на Землю для спасіння людства мав народитися як звичайна людина. У нього повинна бути мама, через яку Він мав отримати фізичне тіло, і яка мала б бути Його опікою. Марія, мати Ісуса, народилася у місті Назарет. Її батьки, Йоаким і Анна, були праведні і благочестиві. Вони дожили до глибокої старості і не мали дітей. Із-за цієї причини вони сумували і у молитві просили Бога про народження дитини, давши обітницю про те, що як народиться дитинка, то віддадуть її на служіння Господу у святому храмі. І після довгих очікувань, молитов Господь відповів на їхнє прохання. У Йоакима і Анни народилася донька, яку назвали Марія.

Цим чудом Господь показує, що нічого немає неможливого. І тут проявилася Божа Благодать, безпліддя людей — є плідним у Бога. Це подружжя показує те, що і нам необхідно довіряти Господу”.

Після Літургії відбулося освячення води. Отець Іван подякував владиці Івану і всім присутнім за спільну молитву.

Храмовий празник у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці Храмовий празник у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці Храмовий празник у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці

Джерело