Спілкування Володимира Зеленського та Гітанаса Наусєди з представниками ЗМІ

«Ми всі чітко розуміємо: захист Української держави означає також і захист незалежності всіх держав, які межують із Росією. Наша Європа і європейський спосіб життя можуть зберегтися лише за умови, що Україна вистоїть і переможе в цій війні.

Я дякую за надані Литвою пакети оборонної підтримки і за нещодавно наданий пакет. Окремо хочу відзначити готовність Литовської держави спрямувати гарантований на 10 років рівень підтримки наших оборонних спроможностей. Ми маємо й надзвичайно цінні для обох наших народів, обох наших держав домовленості щодо оборонного виробництва – це передусім можливості інвестувати у виробництво дронів в Україні, інших видів зброї. Сьогодні ми говорили про копродукцію і про інвестиції в наше оборонне виробництво. Це сьогодні пріоритет.

Зараз кожен може побачити, наскільки успішною є Україна в розробці та застосуванні своєї далекобійної зброї – своїх далекобійних дронів. Сьогодні пан Президент сказав, що Литва готова збільшувати підтримку цієї нашої роботи. І цей успіх має стати спільним успіхом усіх наших партнерів, хто прагне надійно захистити і свої держави. Маємо і двосторонню безпекову угоду між Україною та Литвою – її пункти вже реалізовуються. І це дуже важливо.

Зокрема, ми всі у Європі однаково потребуємо того, щоб усі наші домовленості щодо європейської та євроатлантичної інтеграції України були реалізовані повністю. Дякую Литві за максимально сильну підтримку цього».

Спілкування Президента України Володимира Зеленського та Президента Литовської Республіки Гітанаса Наусєди з представниками ЗМІ.

Джерело