Мапа ментального здоров’я Києва тепер доступна в застосунку Київ Цифровий – Марина Хонда

Мапа ментального здоров’я Києва буде доступна в останньому оновленні міського застосунку Київ Цифровий. Про це повідомила заступниця голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень та відповідальна з питань безбар’єрності в Києві Марина Хонда під час обговорення Плану дій з реалізації «Концепції розвитку охорони психічного здоров’я».

«Мапа ментального здоров’я Києва – інструмент, що дасть змогу містянам знайти потрібну психологічну підтримку. Це важливий крок у розвитку цифрової безбар’єрності. Ментальне здоров’я – це один з важливих елементів добробуту. З допомогою мапи користувачі зможуть дізнатися про послуги, які враховують їхні потреби. Сервіс вже містить інформацію про понад 300 надавачів послуг – психологів, центрів підтримки, соціальних служб тощо. І ми продовжуватимемо її доповнювати. Зокрема, запрошуємо міжнародні, громадські організації і приватний сектор долучитися до наповнення мапи, щоб люди мали ширший вибір, куди звернутися по допомогу», – сказала Марина Хонда.

Зацікавлені надавачі послуг мають повідомити про це через електронну адресу [email protected]

«За результатами опитування про ментальне здоров’я в застосунку Київ Цифровий місто продовжує впроваджувати сервіси для покращення якості життя киян. На мапі можна фільтрувати пошук психологів за спеціалізацією, зокрема шкільних психологів або тих, які надають допомогу всім містянам. Також вона доступна навіть в офлайн-режимі», – повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень у сфері цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Петро Оленич.

У засіданні круглого столу взяли участь фахівці департаментів, управлінь та служб КМДА, районних держадміністрацій, представники громадських організацій, члени робочої групи з питань підтримки психічного здоров’я у складі Координаційного центру підтримки цивільного населення при Київській міській військовій адміністрації, а також психологи та науковці.

План дій з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров’я представили Департамент охорони здоров’я, Департамент освіти і науки, Департамент молоді та спорту, Департамент соціальної та ветеранської політики, Департамент інформаційно-комунікаційних технологій та Департамент культури.

Також в межах заходу обговорили пропозиції щодо створення маршрутів і карт психологічної допомоги та перенаправлення.

Джерело