Петро Пантелеєв привітав київських рятівників з професійним днем і наголосив, що ресурсна допомога міста рятувальникам є пріоритетом

Сьогодні, 17 вересня, заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв привітав столичних рятівників із професійним святом. Він вручив Подяки Київського міського голови працівникам Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій України в м. Києві та наголосив, що міська влада цього року спрямує близько 133 млн грн на потреби рятувальників.

«Цінність вашої професії неможливо переоцінити. Рятувальники завжди там, де важко, небезпечно і де люди потребують порятунку. Це не лише про фізичну витримку й хоробрість, а про моральну стійкість та готовність підтримати і співчувати. Дякую кожному за вашу невтомність, незламність і відвагу. Адже в умовах війни ваша робота особливо тяжка і незамінна», – сказав Петро Пантелеєв.

Він підкреслив, що українська столиця особлива з точки зору побудови системи цивільного захисту, де функціонує Київський гарнізон ДСНС та комунальна аварійно-рятувальна служба (КАРС) «Київська служба порятунку».

«Міська влада вважає своїм пріоритетом належну підтримку обох служб. Цього року в межах Міської цільової програми «Цивільний захист» близько 133 млн грн спрямують на будівництво двох нових пожежних депо, придбання сучасних пожежних автодрабин, аварійно-рятувальних автомобілів, пожежної техніки і транспортних засобів. Також кошти призначені для ремонту автодрабин та аварійно-рятувальної техніки, забезпечення спецодягом та спорядженням, аварійно-рятувальним обладнанням та пожежно-технічним озброєнням, приладами радіаційно-хімічної розвідки та дозиметричного контролю. Також місто профінансує доукомплектацію штабного транспорту КАРС», – повідомив він.

Джерело