У Києві на обліку перебуває понад 330 дітей-сиріт, які можуть бути усиновлені – Марина Хонда

У Києві на регіональному обліку перебуває понад 330 дітей-сиріт, які можуть бути усиновлені. Із них 59 дітей – діти з інвалідністю. Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда.

За її словами, протягом 9 місяців цього року в Києві вже усиновили 70 дітей.  Утім ще 330 дітей-сиріт потребують родини. Із них 59 дітей мають інвалідність. 255 – діти віком від 10 років. 190 – це діти, які мають рідних братів і сестер.

«Наразі в Києві 222 дитини перебувають під опікою чи піклуванням, влаштовані до прийомних сімей або дитячих будинків сімейного типу. Це умови, максимально наближені до сімейного виховання, які Київ всіляко підтримує та розвиває. Утім кожен з них чекає на ту саму родину», – сказала Марина Хонда.

Крім того, протягом 2024 року кількість кандидатів в усиновлювачі в Києві збільшилася втричі. Так, на обліку наразі перебуває 235 подружніх пар та одиноких осіб.

«Усе частіше потенційні батьки заявляють про готовність усиновити двох дітей одночасно або прийняти дитину з певними порушеннями здоров’я, які можна вилікувати. На час воєнного стану призупинено міждержавне усиновлення та усиновлення громадянами України, які постійно проживають за кордоном. Однак порядок та умови усиновлення для українців залишаються практично незмінними», – зазначила Марина Хонда.

Охочі стати кандидатами в усиновлювачі/патронатні вихователі/опікуни/піклувальники мають подати заяву до служби у справах дітей свого району. Адреси та контактні телефони районних служб у справах дітей Києва – за посиланням.

Джерело