В Архікатедральному соборі вшанували пам’ять полеглих працівників ДСНС

В Архікатедральному соборі вшанували пам’ять полеглих працівників ДСНС

У вівторок, 17 вересня, в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового м. Івано-Франківськ відбулася панахида за загиблими працівниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

Щоб вшанувати пам’ять померлих, в головній святині міста зібралися родичі загиблих та колеги по роботі.

Заупокійне моління очолив о. Юрій Прилепський, сотрудник Архікатедрального собору й голова комісії у справах родини й мирян Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

В Архікатедральному соборі вшанували пам’ять полеглих працівників ДСНС

Після панахиди священнослужитель звернувся до присутніх, роздумуючи про покликання бути рятувальником людських життів:

«Дорогі у Христі! Наше сьогоднішнє моління спонукає нас роздумати над важливістю місії наших рятувальників. Якщо поглянути на наше життя, ми не є самодостатніми. Ми постійно потребуємо присутності інших людей. Це рідні, близькі, друзі, знайомі. Але вони не завжди є поруч із нами. Про те ми знаємо, що у нашому житті є люди, до яких можемо звернутися при конечній потребі. Це є наші рятувальники».

«Ви завжди стоїте на сторожі життя людини, рятуючи її від небезпеки. Тому ваше життя — це не є робота. Це служіння! Служіння на межі червоних ліній, адже ви стоїте на лінії життя й смерті», — наголосив о. Юрій.

Як зазначив душпастир, сьогоднішнє зібрання стало вже доброю традицією спогадувати і молитися за всіх тих, кого з нами вже немає.

«Дякуємо Богові за наших рятувальників, які віддали своє життя за ближніх, і молимося, що Він прийняв їх у Свої небесні оселі. А також просимо Господа, щоб завжди опікувався вами, дорогі рятувальники, а також охороняв на всіх ваших шляхах», — мовив на завершення сотрудник собору.

В Архікатедральному соборі вшанували пам’ять полеглих працівників ДСНСВ Архікатедральному соборі вшанували пам’ять полеглих працівників ДСНСВ Архікатедральному соборі вшанували пам’ять полеглих працівників ДСНСВ Архікатедральному соборі вшанували пам’ять полеглих працівників ДСНСВ Архікатедральному соборі вшанували пам’ять полеглих працівників ДСНСВ Архікатедральному соборі вшанували пам’ять полеглих працівників ДСНСВ Архікатедральному соборі вшанували пам’ять полеглих працівників ДСНСВ Архікатедральному соборі вшанували пам’ять полеглих працівників ДСНС

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело