​​12 регіональних програм реалізуються облдержадміністрацією у поточному році

​​12 регіональних програм реалізуються облдержадміністрацією у поточному році. Підсумки їх впровадження підбито на нараді під головуванням першого заступника очільника Луганщини Олексія Смирнова.

Як повідомив директор Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Ігор Куденко, реалізація програм передбачалась за чотирма напрямами: соціальні, національно-культурні, економічні та інші, загальний обсяг їх фінансування склав 171,7 млн грн.

Понад 98 % фінансових ресурсів були спрямовані на виконання програм соціального напряму.

Цьогоріч заплановано залучити з усіх джерел 1067,7 млн грн, з яких: кошти облбюджету – 823,5 млн грн (77,1 %), місцевих бюджетів – 47,9 млн грн. (4,5 %), держбюджету – 25,1 млн грн (2,4 %).

Найбільший обсяг фінансових ресурсів в сумі 125,6 млн грн (73,2 % від загального обсягу фінансування) направлено на реалізацію Обласної комплексної цільової програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на період до 2025 року.

З них кошти обласного бюджету – 67,1 млн грн, місцевих бюджетів – 40,0 млн грн, державного бюджету – 13,0 млн грн, інших джерел – 5,9 млн грн. Рівень фінансування програми до річного плану склав 81,3 %.
Кошти були використані на заходи реалізації прав внутрішньо переміщених осіб за п’ятьма напрямами. Найбільше – на забезпечення доступу ВПО до освітніх, культурних, спортивних та інших послуг (68,4 млн грн), реалізацію житлових прав ВПО, переміщених з Луганської області (27,7 млн грн), соціальний захист, медичне забезпечення та психологічну підтримку переселенців (23,7 млн грн).
На працевлаштування та професійне навчання ВПО буде витрачено 3,7 млн грн.

Два мільйони спрямовані на створення умов для інтеграції ВПО у приймаючі територіальні громади.

Важливу програму розвитку й підтримки комунальних закладів охорони здоров'я та надання населенню медичних послуг понад обсяг, передбачений програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, на 2023-2025 роки профінансовано на суму 43,8 млн грн за рахунок коштів обласного бюджету.

Програми, які пов’язані з інфраструктурними проєктами, зокрема дорожнього будівництва та з охорони навколишнього природного середовища, цьогоріч не фінансувались.

​​12 регіональних програм реалізуються облдержадміністрацією у поточному році

Джерело