Столичний театр на Контрактовій площі отримав нову назву

У столиці перейменували комунальний заклад «Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва» на комунальний «Театрально-видовищний заклад культури «Київський муніципальний академічний театр опери та балету», скорочене найменування театру – Київська опера. Таке рішення було прийнято сьогодні, 19 вересня, на пленарному засіданні Київради.

Як зазначила депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, теперішня назва театру не відповідає напрямам його діяльності, не розкриває його сучасний профіль, є застарілою та потребує осучаснення.

«Два роки тому театр відсвяткував своє 40-річчя. Всупереч викликам, спричинених воєнним станом, колектив театру зберігся, продовжує свою діяльність і демонструє позитивні результати. Протягом 40 років роботи театр значно змінився та трансформувався із суто дитячого та юнацького формату в культурний простір для всіх глядачів. Сьогодні в афіші театру налічується близько 60 постановок. Загалом за час існування театру тут провели понад 200 вистав, причому понад 40 із них поставили вперше. Це роботи композиторів-класиків, сучасних українських та іноземних авторів, серед яких – опери, балети, мюзикли, музичні казки, симфонічні та вокально-симфонічні концерти, а також освітні програми для різної аудиторії. Сьогодні це прогресивний та сучасний театр, який щосезону пропонує нові прем’єри та дивує як дорослих, так і дітей», – розповіла Вікторія Муха.

Депутатка наголосила, що протягом останніх років із балетного репертуару театру вилучили твори російських і радянських композиторів та впровадили виконання оперних вистав європейської класики в перекладах на українську мову, що дає змогу глядачу краще розуміти сюжет.

Джерело