У Києві збільшать обсяги допомоги за міськими цільовими програмами «Турбота. Назустріч киянам» і «Підтримка киян – Захисників і Захисниць України» – Марина Хонда

Сьогодні, 19 вересня, депутати Київради підтримали зміни до міських цільових програм «Турбота. Назустріч киянам» і «Підтримка киян – Захисників і Захисниць України» в частині збільшення обсягів фінансування. Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень та відповідальна з питань безбар’єрності в Києві Марина Хонда.

«Майже 83 тисячі киян і внутрішньо переміщених осіб у складних життєвих обставинах звернулися цьогоріч щодо одноразової адресної допомоги. Понад 62 тисячам уже виплатили кошти за програмою «Турбота. Назустріч киянам». Кількість отримувачів щомісячної допомоги сягнула майже 33,5 тисяч людей, а це на 3 тисячі більше, ніж було заплановано. ВПО їдуть до Києва, адже можуть тут отримати підтримку. Кількість людей з інвалідністю І та II груп, які також отримують виплати, росте, зокрема йдеться про дітей. Людей, які потребують допомоги за програмою «Підтримка киян – Захисників і Захисниць України», теж стало майже вдвічі більше – понад 3200. Це і військові, і їхні родини, і родини загиблих. На жаль, ситуація складніша, ніж прогнозували, і ми зобов’язані діяти. Щоб надати допомогу всім, необхідне додаткове фінансування», – сказала Марина Хонда.

За її словами, завдяки додатковому фінансуванню також вдасться збільшити обсяги забезпечення дорослих і дітей з інвалідністю та людей старшого віку засобами гігієни, протезами, ортезами, засобами пересування та реабілітації тощо. 

«Наприклад, понад 7 тисяч людей потребують засобів гігієни. Наразі місто забезпечує 2 тисячі. Додаткові кошти дозволять нам збільшити кількість отримувачів допомоги до 4 тисяч людей», – додала Марина Хонда. 

Загалом столиця збільшила видатки для фінансування зазначених заходів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на понад 380 млн грн та «Підтримка киян – Захисників і Захисниць України» – на майже 200 млн грн.

Джерело