У Києві відбулась загальноміська толока: вдалось прибрати понад 3 тисячі кубометрів сміття

У Києві відбулась наймасштабніша загальноміська толока, під час якої вдалось зібрати понад 3 тисячі кубометрів сміття. У всіх районах столиці прибрали понад 60 локацій одночасно. Про це повідомляє Департамент територіального контролю міста Києва.

«Я вражений тим, яка велика кількість небайдужих громадян долучилась до прибирання. Я дякую всім, киянам та гостям столиці, громадським організаціям та бізнесу за вашу активну позицію. Ще раз переконуюсь, що великі справи починаються з маленьких дій», — наголосив директор Департаменту Михайло Буділов.

У заході взяли участь понад 4600 людей: містян, освітян, представників громадських організацій, які активно долучилися до поліпшення громадських просторів Києва.

Зокрема, серед представників соціально-відповідального бізнесу, які долучились до масштабного прибирання і підтримали ініціативу з покращення столиці – KLO, Сільпо, McDonalds та молодіжний еко-рух «Let’s Do It, Ukraine!».

Михайло Буділов додав, що для прибирання задіяли 144 одиниці техніки та вивезли 3041 метр кубічний сміття на полігон. Також провели озеленення столиці – висадили понад 3600 зелених насаджень.

Нагадаємо, що в Києві стартував осінній двомісячник з благоустрою, який триватиме до 15 листопада. Цього року Департамент територіального контролю міста Києва розширив критерії, за якими оцінюватимуться районні державні адміністрації. Це дозволить сформувати рейтинг ефективності їх діяльності у сфері благоустрою, зосереджуючи увагу на реальних результатах роботи та залученню громади до процесів покращення.

Джерело