У Всесвітній день без автомобілів киян і гостей міста закликають зменшити використання власного автотранспорту

У неділю, 22 вересня, відзначається Всесвітній день без автомобілів. Міська влада закликає киян і гостей міста за можливості в цей день відмовитись від поїздок на власних авто, віддаючи перевагу дружнім до довкілля альтернативам. Також завдяки колаборації з компанією «BikeNow» протягом 22 вересня в усьому місті можна буде скористатися знижкою 20% для поїздок на велосипедах та електросамокатах сервісу. Про це повідомляє заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

«Київ вкотре разом із світовою спільнотою відзначатиме Всесвітній день без автомобілів. Ця подія покликана звернути увагу на проблему забруднення атмосферного повітря транспортними засобами, зменшити концентрацію забруднюючих речовин у міському повітрі, знизити рівень шуму та сприяти популяризації альтернативних способів пересування. Ми вдячні компанії «BikeNow» за підтримку міської ініціативи та чудову пропозицію для киян», – сказав Володимир Прокопів.

Зі своєї сторони директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний нагадав, що основним джерелом забруднення атмосферного повітря в Києві є саме автотранспорт.

«За різними оцінками, частка викидів у атмосферу від пересувних джерел у великих містах України становить приблизно 80-85%. У Києві цей показник навіть більший, зважаючи на кількість авто на вулицях. Нагадаю, в будні це понад мільйон автомобілів. Звісно, один день без авто не змінить ситуацію, утім це гарний привід замислитися, яким було б наше місто без такої кількості машин. А ще – бодай частково відмовитися від автомобілів, обравши більш екологічні варіанти: громадський транспорт, електросамокати, піші прогулянки або велосипеди», – сказав він.

Водночас у компанії «BikeNow» повідомили, що знижка у 20% на користування велосипедами та електросамокатами сервісу діятиме впродовж усього дня 22 вересня і застосовуватиметься автоматично.

Джерело