Акція «День без автомобіля» у Сокальсько-Жовківській єпархії

Акція «День без автомобіля» у Сокальсько-Жовківській єпархії

«Був один чоловік господар, що насадив виноградник. Він обвів його огорожею, видовбав у ньому чавило, вибудував башту, найняв його виноградарям і відійшов». (Мт.21,33) так починається недільне Євангеліє 13 неділі по Зісланні Святого Духа. Цього року ця неділя припадає на 22 вересня і саме у цей день в екокалендарі припадає День без автомобіля.

Парафіяни сіл Бутини та Пристань долучилися до цієї екоакції разом з адміністратором парохії о. Володимиром Годісем, екореферентом Белзького деканату Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ.

Акція «День без автомобіля» у Сокальсько-Жовківській єпархії

На проповідях отець гармонійно поєднав Євангельський текст та екодату з календаря, наголосивши на важливості нашої спільної праці у Винограднику Христовому та закликав навчитися своєчасно і з вдячністю приносити Богові гідні плоди. Священник закликав піклуватися про наш спільний дім і не забруднювати нашу екосистему, дбати про збереження природних ресурсі, скорочувати викиди вуглекислого газу у повітря через навмисні підпали сухої трави, буряну, а також надмірне використання транспортних засобів.

Гарним прикладом для сусідні парафій було те, що парафіяни прийшли до Божого храму пішки або приїхали на велосипедах, залишивши свої автомобілі вдома. Також і душпастир не залишився осторонь ініціативи і до своїх парафіян прибув на велосипеді, зазначивши, що подорожуючи автомобілем ми не завжди помічаємо ту красу яка є навколо нас.

Акція «День без автомобіля» у Сокальсько-Жовківській єпархії

«Взявши на озброєння слова Ісуса Христа «приклад дав я вам, щоб і ви так робили як оце я вам учинив.» (Ів.13,15) не можемо залишитися осторонь, а своїм служінням маємо подавати приклад а не лише вимагати від вірних дотримуватися тих чи інших правил» – прокоментував своє рішення о. Володимир.

По завершенні богослужінь парафіяни разом подякували Богу за Його дари і зробили спільну фотографію на згадку про парафіяльну акцію «День без автомобіля».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело