ДБР викрило посадовця військової частини, який викрав мільйони на паливі, призначеному для оборони Харківщини

Працівники ДБР викрили посадовця однієї з військових частин, який організував багатомільйонну схему заробітку на паливі, яке призначалось для забезпечення потреб підрозділу, що тримає оборону на Харківському напрямку.

Протягом 2023-2024 років заступник командира військової частини підробляв документацію щодо обсягів використання пального, завищуючи показники, а потім продавав залишок пального. Зливати та вивозити пальне посадовець примушував підлеглих.

Лише за задокументованими фактами, посадовець, встиг привластити військового майна майже на півтора мільйони гривень.

19 вересня 2024 року заступника командира затримано після одержання оплати за черговий транш палива.

Затриманому повідомлено про підозру у викраденні та привласненні військового майна, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 410 КК України).

Санкція статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Наразі встановлюється повне коло причетних осіб до оборудки.

Процесуальне керівництво здійснює Миколаївська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

ДБР викрило посадовця військової частини, який викрав мільйони на паливі, призначеному для оборони Харківщини ДБР викрило посадовця військової частини, який викрав мільйони на паливі, призначеному для оборони Харківщини ДБР викрило посадовця військової частини, який викрав мільйони на паливі, призначеному для оборони Харківщини ДБР викрило посадовця військової частини, який викрав мільйони на паливі, призначеному для оборони Харківщини ДБР викрило посадовця військової частини, який викрав мільйони на паливі, призначеному для оборони Харківщини

Джерело