Окупанти намагаються вирішити кадрову проблему на Херсонщині, залучаючи «ветеранів» еСВеО, як викладачів

  • Автор допису:

Окупанти намагаються вирішити кадрову проблему на Херсонщині, залучаючи «ветеранів» еСВеО викладачами у закладах вищої освіти.

Про це редакції Район.Генічеськ стало відомо з окупаційних джерел інформації.

На окупованих територіях України спостерігається серйозний дефіцит кадрів у різних сферах, включаючи освіту. Окупаційна влада намагається подолати цю проблему, плануючи комплектувати штати фейкових вищих навчальних закладів за рахунок «ветеранів» своєї армії.

Окупанти мають намір наймати лекторів навіть без попереднього досвіду роботи. Єдиною вимогою для працевлаштування є наявність вищої освіти та готовність остаточно переїхати на окуповані території.

Цей підхід дозволить ворогу одночасно вирішити три проблеми: заповнити вакуум кадрів у вищій освіті, забезпечити роботою колишніх бойовиків та збільшити присутність росіян в регіоні. Проте виникає проблема — кількість окупантів із вищою освітою є обмеженою, і не всі з них бажають стати «лекторами» та переїжджати в окупацію.

Таким чином, плани російської окупаційної влади зі створення фейкових вищих навчальних закладів, скоріш за все, натраплять на труднощі, що можуть значно ускладнити їх реалізацію. В умовах нестачі якісних кадрів це може призвести до подальшої деградації освітньої системи на захоплених територіях.

Раніше ми повідомляли, що Окупанти шукають живих «ветеранів еСВеО» для проведення пропагандистських лекцій українським дітям Херсонщини