До Всесвітнього дня туризму в Києві відбудуться сім безоплатних екскурсій, серед яких прогулянка, адаптована для людей із порушеннями слуху

Управління туризму та промоцій КМДА і Київський центр розвитку туризму підготували для містян та гостей столиці 7 заходів на безоплатній основі, серед яких екскурсія, адаптована для людей із порушеннями слуху в супроводі перекладача жестової мови.

Екскурсійні маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії зможуть пройти в укриття, розташовані неподалік.

Заходи відбудуться з четверга до неділі. Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах.

Екскурсія «Позняки – паркова прогулянка», на якій екскурсанти ознайомляться з історією давнього поселення, що стало частиною сучасного Києва, дізнаються, на честь кого названі місцеві вулиці, та зможуть помилуватися красою озер, що збереглися посеред гамірного мегаполіса.

Дата та час: 26 вересня, четвер, 17:30.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/FosCbPk1JBNENbjY6.

Екскурсія «Нивські етюди», під час якої учасники прогуляються вулицями мікрорайону Нивки та дізнаються про цю історичну місцевість, видатних політиків і науковців, які тут жили та працювали, та чиїми іменами названі вулиці. Також учасники побачать твір мистецтва відомої художниці-шістдесятниці.

Дата та час: 27 вересня, п’ятниця, 14:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/jNSYtoGut7mt28uEA.

Екскурсія «Печерські історії», під час якої екскурсанти дізнаються про літописний Звіринець і старовинні монастирі XII століття, про Звіринецьке укріплення Київської фортеці та катастрофу, яка сталася тут 100 років тому. Відвідувачі також побувають у затишних двориках, збудованих у 1950-х роках, та ознайомитися з історією створення Ботанічного саду на Печерських пагорбах.

Дата та час: 27 вересня, п’ятниця, 17:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/HjU5rNQURPnzwiwK8.

Екскурсія «Меценати Києва», де містяни та гості столиці дізнаються про традиції благодійництва та про відомі родини меценатів Києва, які жили в місті більше століття тому, а також зможуть оцінити їхній внесок у збереження музейних цінностей, коли вони перетворювали власні оселі на музеї чи молитовні будинки. 

Дата та час: 28 вересня, субота, 12:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/WXtUcZX7jVv7SzwJ6.

Екскурсія «Київ: стежиною воєнної історії» (адаптована для людей із порушеннями слуху), під час якої учасники оглянуть низку об’єктів мілітарної історії Києва, а також дізнаються про події багаторічної боротьби за незалежність України, що триває й донині.

Екскурсія триватиме в супроводі перекладача жестової мови.

Дата та час: 28 вересня, субота, 14:30.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/KCgdXostbqzTce5f7.

Екскурсія «Святошинська сюїта», протягом якої відвідувачі дізнаються про створення та розбудову Святошинського району – від невеликого курортно-дачного передмістя Києва до густонаселеного житлового масиву. Також учасники почують про життя й діяльність видатних особистостей, які мешкали в Академмістечку.

Дата та час: 28 вересня, субота, 18:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/vKcunghCjUHRCgXZ6.

Екскурсія «Провулками київського Кудрявця» присвячена літописним місцям Києва і творінням багатьох видатних киян – архітекторів, художників, письменників, акторів, які мешкали в цій місцевості в різні часи.

Дата та час: 29 вересня, неділя, 13:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/nFcimdUsFXsTFi6R8.

Реєстрація на екскурсії – обов’язкова, кількість місць обмежена. Учасники отримають підтвердження реєстрації повідомленням на електронну пошту та телефонним дзвінком.

Джерело