Київські студенти здійснили прощу до ікони «Марія – Надія молоді»

21 вересня 2024 року, представники молоді вищих навчальних закладів міста Києва, звершили прощу до Ікони «Марія – Надія молоді», що перебуває в Храмі Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ в місті Ірпінь.

Київські студенти здійснили прощу до ікони «Марія – Надія молоді»

Цього дня прощу розпочали із Божественної Літургії у храмі Миколая Чудотворця, що знаходиться на території НУ «Київський Політехнічний Інститут», яку очолив отець Ярослав Павлюк, Голова Центру Академічного Душпастирства КА УГКЦ у співслужінні з отцем Михайлом Крамаром, Головою Комісії у справах молоді Київської Архиєпархії УГКЦ.

Першою зупинкою у місті Ірпінь була на – Алеї Слави, що на Ірпінському міському кладовищі, де студенти разом з отцем Михайлом та отцем Ярославом помолилися за упокій душ наших воїнів. Опісля учасники прощі вирушили до Центрального будинку культури, в якому через обстріли 14-17 березня 2022 року, було сильно пошкоджені фасади, вікна, двері, перекриття та інтер’єри памʼятки та майже повністю зруйноване одне крило будівлі.

Завершилась проща у храмі Різдва Пресвятої Богородиці де студентів зустрів отець Мирослав Латинник, адміністратор парафії Різдва Пресвятої Богородиці міста Ірпінь та отець Віталій Воєца, сотрудник парафії. У храмі всі присутні помолились Молебень до Богородиці, за всю українську молодь, наше військо та мир в Україні. Звертаючись до присутніх отець Мирослав зазначив: «Ця ікона є для нас чудотворною, бо вона перебула окупацію нашого міста, до неї приходять молодь і старші люди – щоб попросити у Неї заступництва. Ми сьогодні приносимо наші молитви до Пречистої Діви Марії, щоб Вона захистила наші міста і села від російського агресора, від ракет від шахедів» – сказав він.

Самі студенти так розповідають про прощу: «Під час прощі мали час подумати про місію нас молодих людей у відбудові України. Також проща – це завжди про спілкування і ця також не стала винятком. Ми мали змогу поспілкуватись з отцями та нашими ровесниками на різні теми», – ділиться своїми роздумами учасниця прощі Софія.

За матеріалами: Центр Академічного Душпастирства КА

Пресслужба Київської Архиєпархії  

Джерело