Заступник начальника Херсонської ОВА Михайло Лемак разом з виконуючим обов’язки директора Департаменту розвитку…

Заступник начальника Херсонської ОВА Михайло Лемак разом з виконуючим обов’язки директора Департаменту розвитку економіки провели зустріч з підприємцями Музиківської та Чорнобаївської громад, де обговорювали питання підтримки бізнесу в умовах війни.

Нарада проходила у змішаному офлайн та онлайн форматі. Основна увага приділялась відновленню економічної спроможності громад, збільшенню доходів місцевих бюджетів та вирішенню актуальних проблем, з якими стикаються підприємці.

Людмила Барабаш, заступниця директора Херсонського обласного центру зайнятості, розповіла про можливості розширення бізнесу через програму мікрогрантів, яка тепер доступна для всієї деокупованої частини Херсонщини.

Йшлося і про компенсацію втрат аграріїв через фортифікаційні роботи та можливість отримання податкових пільг.

Одне з ключових питань, яке підіймалось на зустрічі, – бронювання працівників підприємств та фізичних осіб-підприємців. Михайло Лемак пояснив механізм отримання відстрочок для цих категорій.

Обласна влада планує продовжити зустрічі з підприємцями в громадах, щоб підтримати їх у цей важкий час.

Окрім цього, Михайло Лемак разом з начальником Чорнобаївської СВА Ігорем Дударем проінспектували роботу місцевого ЦНАПу та обговорив проблеми, що турбують підприємців.

Джерело