У Калуському районі триває підготовка до опалювального  сезону

У Калуському районі триває підготовка до опалювального  сезону

Сьогодні, 26 вересня, під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Романа Гавриляка проведено засідання штабу із забезпечення сталого проходження опалювального сезону, організації упередження аварій та проведення оперативних відновлювальних робіт на об’єктах життєзабезпечення Калуського району в осінньо-зимовий період 2024/2025 року.

У засіданні штабу взяли участь представники територіальних громад, керівники підприємств району, які надають послуги з електро- та газопостачання, представник управління енергонагляду, працівники управління соціально-економічного розвитку території РДА.

Підготовка до сталої роботи в осінньо-зимовий період є одним із найважливіших завдань органів місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ і організацій.До того ж, в умовах війни опалювальний сезон буде серйозним випробуванням.

Заступник голови РДА Роман Гаврилякзвернувся довсіхприсутніх та наголосив, що в цей нелегкий час нам необхідно ретельно підготуватися до найскладнішого осінньо-зимового періодутазакликавучасників наради спільними зусиллями вирішувати всі питання, які є однаково важливими для всіх.

У робочій обстановці та в процесі активного діалогу були напрацьовані подальші кроки задля усунення проблемних питань під час підготовкитериторіальних громад до опалювального сезону 2024-2025 років та запропоновано відповідні заходи.

Також керівник штабу наголосив, що головам територіальних громад слід розглянути питання облаштування пунктів обігріву, забезпечення паливно-мастильних матеріалів, щоб район був цілком готовий до будь-яких викликів.

Кожен із заступників територіальних громад доповів про стан підготовки до опалювального сезону в умовах російської агресії у населених пунктах.

Серед іншого, головам органів місцевого самоврядування доручено вжити заходи для своєчасної та належної підготовки підприємств житлово-комунального господарства, житлових будинків та об’єктів соціальної сфери до опалювального періоду 2024/2025 року; завершити підписання актів стану готовності теплового господарства до опалювального сезону, проведення підготовки і перепідготовки персоналу котелень та ін.

Також на засіданні штабу обговорили як реагувати на надзвичайні ситуації, пов’язані з відсутністю електро-, тепло-, водо-, газопостачання у населених пунктах, убезпечення об’єктів критичної інфраструктури. Один з основних акцентів на засіданні штабу зробили на наявності резервних джерел електропостачання (генераторів) для безперебійної роботи підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення, а також закладів соціальної інфраструктури, зокрема шкіл, лікарень, амбулаторій і ФАПів.

Відтак розглянули і питання підготовки дорожнього господарства в зимовий період. Актуальним питанням залишається забезпечення протиожеледною сумішшю для підсипки доріг комунального значення.

За результатами прийнято відповідні рішення та дано протокольні доручення з метою проходження сталого опалювального сезону в районі.

У Калуському районі триває підготовка до опалювального  сезону

У Калуському районі триває підготовка до опалювального  сезону

У Калуському районі триває підготовка до опалювального  сезону

У Калуському районі триває підготовка до опалювального  сезону

Джерело