На відео – роботи з монтажу та підготовки до включення нових автотрансформаторів на підстанціях «Укренерго» в південному регіоні


На відео – роботи з монтажу та підготовки до включення нових автотрансформаторів на підстанціях «Укренерго» в південному регіоні. Вони встановлюються на заміну аналогічному обладнанню, знищеному внаслідок російських ракетних і дронових атак.

Автотрансформатор – ключовий елемент у транспортуванні електроенергії від об’єктів генерації (електростанцій) до мереж операторів системи розподілу (обленерго). Його завдання – адаптувати напругу до передачі мережами відповідного класу. Таке обладнання унікальне і дороговартісне. На виготовлення одного автотрансформатора потрібно 6-12 місяців, і робиться він, як правило, тільки «під замовника» та з урахуванням конкретних умов експлуатації, а не на вільний продаж.

«Ремонтні бригади «Укренерго» встановлюють рекорди, замінюючи високовольтне обладнання у 4-5 разів швидше, ніж європейські колеги. До прикладу, середній термін збирання, монтажу та підготовки до включення в роботу автотрансформатора на об'єктах європейської мережі системи передачі складає 3 місяці. Спеціалісти «Укренерго» можуть це зробити за 3 тижні, включаючи час на переміщення. У нас зараз накопичений величезний досвід відновлення підстанційної інфраструктури, якого немає більше ні в кого. Наші ремонтники та інженери можуть проводити реальні майстер-класи на тему оперативного відновлення енергооб’єктів», – зазначає т.в.о. голови правління НЕК «Укренерго» Олексій Брехт.

1500 співробітників «Укренерго» у складі 40 ремонтних бригад щодня долають наслідки російських обстрілів і готують українську енергосистему до зими. Для розуміння навантажень: лише за один минулий рік наші фахівці замінили стільки трансформаторного обладнання, скільки європейські оператори співставних енергосистем (наприклад, Польщі) міняють за 10 років.

Дякуємо всім співробітникам підстанцій, інженерам, електромонтерам, електрослюсарям, ремонтникам, водіям і машиністам, які щодня працюють над тим, щоб забезпечити надійне електропостачання споживачів кожного регіону України.

🔹Facebook
🔹YouTube
🔹Instagram
🔹Linkedin

Джерело