Ветеринари нагадують киянам про важливість вакцинації домашніх тварин від сказу

Лікарі комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» нагадують киянам про важливість регулярної вакцинації домашніх тварин від сказу, аби запобігти поширенню цього небезпечного захворювання.

Щеплення потрібно робити щорічно всім домашнім улюбленцям, починаючи з трьохмісячного віку. Проте графік вакцинації може відрізнятися залежно від виду тварини, її віку, стану здоров’я та використовуваної вакцини. Тому для ефективного проведення вакцинації та зменшення ризиків для здоров’я тварини, рекомендується проконсультуватися з лікарем ветеринарної медицини.

Вакцинувати тварин можна у будь-яких ветеринарних лікарнях міста, зокрема у клініках КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» за адресами: 

  • вул. Електротехнічна, 5-А;
  • вул. Ярославська, 13-А;
  • вул. Вірменська, 29.

Нагадаємо, що з метою запобігання розповсюдження вірусу сказу на території столиці КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» спільно з Держпродспоживслужбою проводить щеплення для безпритульних і домашніх тварин. Так, із січня до серпня 2024 року вакцинували 6 272 безпритульні тварини.

Довідково.

Сказ – це гостре інфекційне захворювання вірусної етіології, що вражає центральну нервову систему та в подальшому призводить до летальних наслідків. Заразитися сказом людина або тварина можуть через укуси хворої тварини, а також якщо її слина потрапить на свіжу рану, подряпину чи слизову оболонку. 

Джерелом і резервуаром збудника сказу є дикі та свійські тварини, що належать до класу ссавців. Природні осередки сказу можуть формуватися серед диких тварин: вовків, лисиць, їжаків, кажанів, щурів тощо. Також сказ може проявлятися і в домашніх тварин, саме тому рекомендується проводити обов’язкове щеплення від сказу, оскільки наразі це єдина можлива у світі профілактика від цієї хвороби.

Джерело