З 1 по 31 жовтня 2024 року відбудеться український етап міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки»

З 1 по 31 жовтня 2024 року відбудеться український етап міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки»

З 1 по 31 жовтня 2024 року відбудеться український етап міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки».

📸 Це — найбільший у світі фотоконкурс, присвячений збереженню та популяризації об’єктів нерухомої культурної спадщини для Вікіпедії.

🖼 Мета конкурсу — збирання та публікація світлин під вільною ліцензією, на яких зображені культові споруди, архітектурні ансамблі, історичні будівлі та інші визначні пам’ятки України.

Цього року конкурс відбудеться вже втринадцяте. Особливою рисою цього року є рекордна кількість спеціальних номінацій, яких налічується дев’ять. Деталі щодо усіх спеціальних номінацій можна знайти за посиланням.

У межах конкурсу також проходитиме спеціальна номінація «Війна руйнує пам’ятки», що має на меті документування злочинів росії проти культурної спадщини України.

За даними ЮНЕСКО, з початку повномасштабного вторгнення росії підтверджено пошкодження понад 400 об’єктів культурної спадщини, серед яких релігійні споруди, музеї, історичні будівлі, пам’ятники та бібліотеки.

❗️Важливо: У зв’язку з воєнним станом подавати можна лише фото пам’яток, зроблені до 30 червня 2024 року включно. Винятком є спецномінація «Інтер'єри».

📲 Деталі можна дізнатись на офіційному сайті конкурсу.

Журі обере 10 найкращих світлин, що представлятимуть Україну на міжнародному етапі, де змагатимуться понад 50 країн.

Джерело