Ганна Старостенко вручила працівникам бібліотек Подяки Київського міського голови з нагоди професійного свята (+фото)

Із нагоди Всеукраїнського дня бібліотек столичних бібліотекарів відзначили Подяками Київського міського голови. Подяки від імені Віталія Кличка передала заступниця голови КМДА Ганна Старостенко у приміщенні Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва.

«Бібліотеки досі залишаються універсальними закладами, де отримати необхідну інформацію може кожен громадянин, незалежно від соціального та майнового стану. Починаючи з лютого 2022 року, столичні бібліотеки переорієнтували свою діяльність, ставши гуманітарними штабами, культурними, волонтерськими та консультаційними центрами. Тут плетуть маскувальні сітки, роблять окопні свічки, збирають гуманітарну допомогу для постраждалих регіонів, кошти для ЗСУ, книги для колег із деокупованих областей. А ще проводять лекції, кінопокази, навчання, майстер-класи, цікаві зустрічі, просувають українську культуру та літературу, надають доступ до інтернету, навчають комп’ютерній грамотності, проводять безкоштовні курси з української тощо», – розповіла Ганна Старостенко.

Вона окремо подякувала бібліотекарям за те, що вони максимально швидко долучились до розбудови мережі безкоштовних курсів і клубів з опанування української мови. Завдяки цьому сотні українців значно покращили свої мовні компетенції.

«Завзята робота працівників бібліотек допомагає формувати нові покоління, розвивати читацькі навички та відкривати двері до нових знань і розвитку. Щиро вітаю із професійним святом та дякую за вашу сумлінну працю і відданість обраній справі!» – зазначила Ганна Старостенко.

Джерело