Якщо Ви постраждали від насильства

Центр гідності дитини УКУ працює над тим, щоб культура безпеки поширювалася на всі сфери нашого життя. Нам важливо, щоб кожна дитини чулася в безпеці вдома, школі, медичному закладі, церкві, транспорті тощо.

Згідно даних дослідження «Сексуальне насилля в Україні: від усвідомлення до захисту» (2021), яке ми провели разом із дослідницькою агенцією Fama – Custom Research Agency, 43% тих, хто зазнали насильства нікому не розповіли про те, що трапилося.

Причини мовчання можуть бути різні — від страху осуду з боку суспільства, відчуття сорому чи провини до маніпулятивних погроз кривдника, що краще мовчати. Але ми заохочуємо зголошувати такі випадки, щоб кожна дитина вчасно отримала медичну, психологічну, правову і соціальну допомогу.

На нашому сайті є спеціальна закладка «Якщо ви постраждали». Там ви знайдете контакти, куди реагувати у випадках, якщо ви стали свідком вчинення насильства щодо неповнолітньої чи вразливої особи або це трапилося з дітьми рідних чи близьких.

Будьте пильними і реагуйте обов’язково.

У закладці міститься інформація з контактами оперативного реагування загальнонаціонального рівня, а також на рівні церкви УГКЦ. Також є алгоритм дій, якщо ви зголошуєте факти насилля до нашого центру.

Тож не мовчіть, повідомляйте відповідні служби про відомі вам факти насильства над дітьми.

Джерело