Микола Поворозник: У столичних медзакладах за перше півріччя 2024 року реабілітаційну допомогу отримали понад 2500 військовослужбовців

У медичних закладах столиці в першому півріччі 2024 року реабілітаційну допомогу пройшли понад 2500 військовослужбовців. Із них медичну реабілітацію в стаціонарних умовах отримали 1874 військових, а амбулаторну – 627. Про це зазначив під час панельної дискусії Другого Київського форуму ветеранів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, медичні послуги з реабілітації надаються військовослужбовцям і ветеранам у 37 закладах охорони здоров’я Києва, які уклали договори з Національною службою здоров’я України. У 17 закладах реабілітацію можна пройти в стаціонарних умовах, у 34 – амбулаторно. Водночас 15 закладів працюють за обома пакетами послуг.

«Місто створює комфортні умови для реабілітації наших Захисників і Захисниць. У медичних закладах працюють мультидисциплінарні команди фахівців. Крім того, створені кабінети асистивних технологій, а в місцях реабілітації для військових залучають працівників соціальних служб і протезно-ортезного підприємства», – зазначив Микола Поворозник.

Він додав, що станом на 1 липня 2024 року кількість ліжок для стаціонарної реабілітації військових у комунальних закладах охорони здоров’я збільшено до 471. Також місто повністю забезпечує рекомендований показник надання реабілітаційних ліжок для дорослих – 200 ліжок на 1 мільйон мешканців.

«Окрім фізичної реабілітації, значну увагу приділяємо й психологічній підтримці наших Захисників і Захисниць. За перше півріччя 2024 року психологічну реабілітацію з психосоматичними розладами, що виникли внаслідок психотравм, отримали 296 військових», – додав Микола Поворозник.

Реабілітаційні послуги надаються в межах програми державних гарантій медичного обслуговування населення, яка охоплює всіх, хто потребує допомоги, зокрема й ветеранів.

Джерело