У столиці стартував проєкт із фізичної реабілітації ветеранів у фітнес-клубах «СпортЛенд» і «Fitness Continent» 

У столиці розпочали проєкт із фізичної реабілітації Захисників і Захисниць, які мають у цьому потребу після отриманих травм і захворювань. Про це повідомила сьогодні, 30 вересня, під час панельної дискусії на Другому Київському форумі ветеранів заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олена Говорова.

«За сприяння Департаменту молоді та спорту КМДА і центру «Київ Мілітарі Хаб» мережа фітнес-клубів «СпортЛенд» і «Fitness Continent» надає безкоштовну реабілітаційно-профілактичну допомогу нашим Захисникам і Захисницям, які отримали травми та перенесли операції, мають інвалідність, порушення опорно-рухового апарату чи нервової системи. Таким чином ми намагаємось прискорити їхню соціально-психологічну адаптацію та скоріше повернути до цивільного життя після війни», – зазначила Олена Говорова.

За її словами, фітнес і рухова активність не лише підтримують фізичну форму, а й сприяють психологічному відновленню, подоланню внутрішніх бар’єрів посттравматичного синдрому, поверненню емоційної рівноваги, стабільності та впевненості.

Загалом на сьогодні такі послуги надають 5 клубів: на Дарниці, Лівобережній, Оболоні, Воскресенці та Троєщині. За різними програмами лояльності їх уже відвідують 73 Захисники і Захисниці України. А загалом мережа надає 150 (30 на кожен клуб) безкоштовних клубних карт.

У кожному клубі обирають 2 тренерів-партнерів, які мають спеціальну освіту та досвід роботи персонального тренера не менше двох років. Вони проходять курси підвищення кваліфікації з реабілітології в Національному університеті фізичного виховання і спорту України.

Тренер-реабілітолог (куратор проєкту) визначає загальний стан та рівень фізичної підготовленості ветерана, допомагає підібрати безпечні і максимально ефективні тренування. Зокрема, за допомогою функціонального тестування визначає працездатність і загальну тренованість серцево-судинної системи, наявність м’язового дисбалансу в різних групах м’язів, загальну гнучкість тіла, силу і силову витривалість організму. А також складає індивідуальну програму тренувань відповідного рівня складності тощо.

Джерело