⚡️ Міненерго США виділила $1,52 млрд для першого в історії відновлення роботи АЕС

⚡️  Міненерго США виділила $1,52 млрд для першого в історії відновлення роботи АЕС

⚡️ Міненерго США виділила $1,52 млрд для першого в історії відновлення роботи АЕС

Стратегічний партнер Енергоатома Компанія Holtec International, яка є власником АЕС Palisades, отримала кредитні гарантії на суму $1,52 млрд для перезапуску атомної електростанції у штаті Мічиган.

⌛️ У Holtec повідомили, що планують відновити роботу станції до кінця 2025 року у випадку отримання ліцензії від Комісії ядерного регулювання (NRC). Після перезапуску модернізований реактор з водою під тиском (PWR) зможе виробляти електроенергію до 2051 року.

АЕС Palisades стане першою атомною електростанцією в США, яку перезапустять після повної її зупинки. На станції розміщено енергоблок потужністю 800 МВт. Holtec також має намір використовувати майданчик АЕС як місце для розміщення перших двох малих модульних реакторних установок.

Нагадаємо, Енергоатом та компанія Holtec досягли домовленості щодо реалізації в Україні двох масштабних проєктів: будівництва заводу з виробництва компонентів малих модульних реакторів (ММР) та зведення заводу з виробництва компонентів для ССВЯП, які досі виготовлялися в США.

powermag.com/doe-finalizes-1-52b-palisades-loan-for-first-ever-u-s-nuclear-plant-recommissioning

#атомні_новини

ХTHEA

Джерело