На Житомирщині вручили житлові сертифікати ветеранам та учасникам бойових дій. ВІДЕО

Сьогодні, 01 жовтня, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко разом із заступником міністра у справах ветеранів України Русланом Приходьком вручили сертифікати на придбання житла ветеранам Житомирщини. Захід відбувся у межах державної програми, спрямованої на забезпечення наших захисників гідними умовами життя.

На Житомирщині вручили житлові сертифікати ветеранам та учасникам бойових дій. ВІДЕО

За словами Віталія Бунечка, у 2024 році область має отримати з державного бюджету 354,3 млн грн для виплати грошової компенсації на придбання житла 171 родині ветеранів війни. Станом на сьогодні надійшло вже 196,5 млн грн, завдяки чому сертифікати отримали 97 родин, серед яких:

 

– 20 ветеранів афганської війни;

– 8 учасників бойових дій, які є вимушеними переселенцями;

– 69 ветеранів, які захищали та продовжують захищати незалежність України.

 

Церемонія вручення стала значущим моментом для родин, багато з яких пройшли через випробування війною та важкі життєві обставини. Хоча не всі змогли бути присутніми особисто — деякі ветерани проходять реабілітацію або продовжують службу на фронті, — їхні родини, дружини та батьки прийшли підтримати героїв.

«Попри всі труднощі, держава продовжує розбудовувати систему підтримки захисників, започатковує нові ініціативи та реалізує діючі програми. Завдяки зусиллям Президента України, Офісу Президента, Кабінету Міністрів та всіх гілок виконавчої влади ми робимо все, аби наші захисники мали гідне житло та підтримку», — зауважив очільник області.

Заступник міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько нагадав, що за минулий рік житло або грошові компенсації на його придбання отримали 2700 родин. Цього року вже заплановано виділити кошти для ще 2500 родин наших захисників, і міністерство працює над збільшенням цієї кількості шляхом залучення додаткового фінансування.

 

Підтримка ветеранів на регіональному рівні також є пріоритетом для Житомирщини. Місцеві та обласні органи влади ведуть активну роботу з покращення умов життя військових, забезпечуючи їх гідним житлом. Як зазначив Віталій Бунечко, це лише частина того, що суспільство може зробити для тих, хто ризикував своїм життям заради миру та спокою в Україні.

 

Джерело