Владика Володимир завітав до Букачівської громади

Владика Володимир завітав до Букачівської громади

У середу, 2 жовтня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин здійснив душпастирський візит до Букачівської селищної територіальної громади. Цього дня Архієрей помолився із вірними, а також освятив прихисток для потребуючих осіб.

На території місцевого храму Різдва Христового, Митрополита Володимира зустріла місцева влада спільно із протопресвітером Букачівецьким о. Мирославом Любінцем, які привітали Архієрея та щиро подякували за душпастирську опіку над людьми, й зокрема за візит на букачівецькі землі.

Опісля цього, всі присутні перейшли до храму, де відбулася молитва за українських Воїнів, які мужньо захищають нашу землю, а відтак духовенство спільно із вірними помолилися молебень у часі війни.

Згодом у храмі лунав духовний гімн України «Боже Великий, Єдиний», який жертвували за настання справедливого миру та перемоги на території нашої держави.

Цього ж дня у деканальному храмі Владика Володимир освятив хоругву для громади.

Що важливо, цього дня Митрополит Володимир зустрівся із головою Букачівської територіальної громади п. Олександрою Вітер-Любевич. До зустрічі доєднався також о. Мирослав Любінець. У часі розмови, духовенство із владою обговорили важливі аспекти подальшої співпраці та подякували за працю, яка робиться вже зараз.

Останньою локацією, яку відвідав Архієпископ, стало приміщення місцевого Карітасу, де також відбулося освячення прихистку для потребуючих осіб.

Владика Володимир завітав до Букачівської громадиВладика Володимир завітав до Букачівської громадиВладика Володимир завітав до Букачівської громадиВладика Володимир завітав до Букачівської громадиВладика Володимир завітав до Букачівської громади

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело