Дію дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря ТОВ «АДМ» буде зупинено

Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА забезпечив підготовку та прийняття розпорядження про зупинення дії дозволу на викиди забруднюючих речовин, виданого ТОВ «АДМ». Про це повідомив директор Департаменту Олександр Возний.

За його словами, реагуючи на численні скарги киян на діяльність ТОВ «АДМ», Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА ініціював перевірку діяльності підприємства контролюючими органами, під час якої були зафіксовані порушення.

«Впродовж тривалого часу ми отримуємо численні скарги киян на діяльність ТОВ «АДМ», розташованого за адресою вул. Сирецька, 33. Громада скаржиться на сморід уночі та неможливість спати з відкритими вікнами через погане повітря та запах. Департамент із самого початку зайняв активну позицію у вирішенні цієї ситуації, неодноразово ініціював зустрічі з громадою та контролюючими органами. Наша взаємодія з Державною екологічною інспекцією Столичного округу, Нацполіцією та прокуратурою дала свої плоди. Сьогодні опубліковане відповідне розпорядження, що зупиняє дію дозволу на викиди забруднюючих речовин, виданого ТОВ «АДМ», – повідомив Олександр Возний.

Він зазначив, що це рішення прийнято на підставі припису Державної екологічної інспекції Столичного округу від 27 вересня 2024 року.

«Це важливий крок до того, аби громада Сирця, Куренівки та інших мікрорайонів нарешті могла дихати чистим повітрям. А також урок та нагадування для всіх, хто порушує встановлені норми і намагається вести підприємницьку діяльність, нехтуючи комфортом та інтересами громади», – резюмував Олександр Возний.

У Департаменті нагадали, що згідно із Законом України «Про охорону атмосферного повітря», дія дозволу на викиди зупиняється через десять робочих днів з дня прийняття відповідного рішення.

Джерело