Школа серця: у стінах духовної семінарії розпочався вишкіл християнських аніматорів

Школа серця: у стінах духовної семінарії розпочався вишкіл християнських аніматорів

У суботу, 5 жовтня, у стінах Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата розпочалося навчання у Школі християнського аніматора. Даний вишкіл впродовж навчального року проходитимуть близько 350-ти молодих осіб з різних куточків Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Школа діє при Архієпархії з благословення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина і є вишколом молодих людей для апостольської діяльності з дітьми та молоддю під час літніх таборів, а також під час катехитичної праці на парафіях, що дає можливість покращити рівень і якість душпастирської діяльності.

Перша зустріч розпочалася Божественною Літургією у семінарійному храмі. Моління очолив о. Ігор Клюба, директор ШХА, у співслужінні о. Ярослава Шмадила, духівника ІФДС. Під час Літургії о. Ігор виголосив проповідь для майбутніх аніматорів.

«Христос кличе нас бути рибалками людей. Ми будемо вести дітей до Бога, а коли рватимуться сіті, будемо кликати колег на допомогу. В особливий спосіб це стосується вас, тих, хто відгукнувся на заклик бути християнськими аніматорами. Ви покликані провадити час із тими, хто потребує сьогодні цієї радості, та ділитися нею з ближніми», — зазначив директор ШХА.

«Школа християнського аніматора — це школа серця. Школа, у яку ви йдете за вашим покликанням, яким Господь обдарував вас. Тому дорожімо тим словом, тим покликанням, тим даром, що я можу належати до такої спільноти й реалізовуватися у ній. У такий спосіб, показуючи світу, що християнство — не нудне, а веселе та радісне життя у Христі. Це життя, яке є благодаттю, через благодать і для благодаті», — промовив проповідник.

Опісля Літургії о. Ігор привітав учасників Школи християнського аніматора, висловивши вдячність за їхню присутність та активність. Одразу ж у приміщенні духовної семінарії відбулося чаювання, яке стало чудовою можливістю для спілкування та знайомства. 

Після цього о. Ігор передав слово своїй заступниці Людмилі Тимків. Вона розповіла про навчальний процес, акцентуючи на важливості активної участі у зустрічах, обговореннях та практичних заняттях. Також Людмила зазначила, що для отримання сертифіката, який підтверджує отримані знання та досвід, потрібно успішно завершити всі етапи програми.

По завершенню лекції, учасники мали змогу познайомитися між собою, а опісля вивчити декілька бансів.

На завершення о. Ігор Клюба подякував усім учасникам за присутнічть, висловивши особливу вдячність за активість. День завершився спільним фото на подвір’ї духовної семінарії.

Школа серця: у стінах духовної семінарії розпочався вишкіл християнських аніматорівШкола серця: у стінах духовної семінарії розпочався вишкіл християнських аніматорівШкола серця: у стінах духовної семінарії розпочався вишкіл християнських аніматорівШкола серця: у стінах духовної семінарії розпочався вишкіл християнських аніматорівШкола серця: у стінах духовної семінарії розпочався вишкіл християнських аніматорівШкола серця: у стінах духовної семінарії розпочався вишкіл християнських аніматорівШкола серця: у стінах духовної семінарії розпочався вишкіл християнських аніматорівШкола серця: у стінах духовної семінарії розпочався вишкіл християнських аніматорівШкола серця: у стінах духовної семінарії розпочався вишкіл християнських аніматорівШкола серця: у стінах духовної семінарії розпочався вишкіл християнських аніматорівШкола серця: у стінах духовної семінарії розпочався вишкіл християнських аніматорівШкола серця: у стінах духовної семінарії розпочався вишкіл християнських аніматорівШкола серця: у стінах духовної семінарії розпочався вишкіл християнських аніматорівШкола серця: у стінах духовної семінарії розпочався вишкіл християнських аніматорівШкола серця: у стінах духовної семінарії розпочався вишкіл християнських аніматорів

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело