Владика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світі

Владика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світі

Відповідаючи на заклик Святішого Отця Франциска Папи Римського та Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука провести 7 жовтня у пості, покуті та молитві за мир в усьому світі, а особливо в Україні, у храмі Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата у цьому намірі відбулася Божественна Літургія, яку очолив Владика Микола Семенишин, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Про це зазначає інформаційний центр духовного закладу.

Ранкові моління розпочалися із зустрічі Владики Миколи, який спершу здійснив Чин благословення нових далматик, орарів та нарукавників, які для семінарії пожертвували брати-семінаристи VI курсу.

Владика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світі

Згодом семінарійна спільнота молилася на Утрені, а відтак розпочалася Божественна Літургія, яку очолив Владика Микола у співслужінні ректора о. Тараса Путька, віцеректора о. Василя Михнюка, а також отців проводу духовного закладу.

Звертаючись до присутніх під час своєї проповіді, Владика Микола мовив:

«Як ви знаєте, Святіший Отець Франциск проголосив сьоме жовтня днем молитви й посту за мир у світі. У цей день, дорогі браття, радію, що можу бути разом з вами вперше в новому академічному році, а головне — молитися Божественну Літургію за мир у світі, а особливо в Україні».

«Сьогоднішній уривок з Євангелії подає багато різних подій, як діє Ісус та як діє людина. Цікаво, що у ньому багато чого відбувається, але Ісус не промовляє жодного слова. До Христа приносять хворих, і Ісус, де тільки був, оздоровляв їх, а також робив чуда. Народ мав велике прагнення до того, щоби діткнутися Ісуса Христа, й оздоровлювався», — зазначив Архієрей.

Чи я маю потребу в зціленні?

За словами проповідника, може зцілитися лише той, хто є свідомий цієї потреби. Архієрей закликав братію поставити запитання до Спасителя у своєму серці: «Чи я маю потребу в зціленні, оздоровленні? Чи я шукаю можливості діткнутися до мого Спасителя?»

Відтак Владика Микола додав: «Ісус прийшов на те, щоб спасати, зцілювати, давати прощення та свій мир. Він прийшов на те, щоб у світі не було війн!».

Владика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світі

Величність покликання до священства

«Дорогі браття, сьогодні молячись в особливий спосіб на заклик Папи Франциска та Блаженнішого Святослава за мир у світі, дякуймо також за наші покликання! Будь-яке з них є дуже важливим, але особливо величним є покликання до священства. Благаю вас, розвивайте його, дбайте про нього, працюйте, щоб воно зростало в мудрості, любові, у знаннях, а також у відносинах. Господь нам буде у цьому благословляти», — мовив Єпископ.

Пресвята Богородиця — покровителька семінаристів

«Нехай Пресвята Богородиця провадить вас у зростанні у вашому покликанні. Набирайтеся набожності до Матері Божої, адже ніхто так не може допомогти та ніхто так не любить семінариста, священника, єпископа, як Пресвята Богородиця. Закликаю кожного з вас відчути Її материнську любов та опіку, а Вона буде приводити усіх нас до свого Сина!» — закликав проповідник на завершення.

Владика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світі

Після Літургії о. Тарас Путько подякував Єпископу-помічнику за спільну молитву та духовну опіку над братією:

«Дякуємо вам за ваше свідчення того, як можна робити багато справ, попри те багато не говорячи. Ви показуєте нам, як у тиші можна вміти любити, творити й будувати міцну особистість, фундаментом якої є глибокий зв’язок з Христом».

Звертаючись до семінаристів, ректор семінарії зазначив, що Владика Микола має особливу місію — бути духовним батьком кандидатів до священства, який завжди плекає й турбується про те, щоб те покликання завжди росло, розвивалося, а в майбутньому давало рясні плоди.

Завершилися ранкові богослужіння піднесенням молитов за нашу Батьківщину «Боже Великий, Єдиний».

Владика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світіВладика Микола очолив богослужіння з нагоди Дня посту та молитви за мир у світі

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело