Владика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситету

Владика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситету

У понеділок, 7 жовтня, в Івано-Франківську урочисто відзначили 79 річницю з моменту заснування Національного медичного університету. До заходу, присвяченому відзначенню поважної дати, долучився Владика Микола Семенишин, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Традиційно захід розпочався із виконання Державного Гімну України, а відтак всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх полеглих борців за волю й незалежність нашої Батьківщини, зокрема бойових медиків, випускників університету.

Звертаючись до студентів, викладачів та всіх гостей заходу, п. Роман Яцишин, ректор вищого навчального закладу, пригадав, що університет був створений 1945 року як Станіславський державний медичний інститут, з 1992 року став академією, а з 27 листопада 2008 року — Національним університетом.

Окрім того, ректор подякував всім, хто спричинився до становлення університету таким, яким він зараз є. Зокрема студентам, викладачам та всім своїм попередникам. Особлива подяка лунала для українських Захисників і Захисниць, завдяки яким працівники навчального закладу мають змогу навчати, а студенти — здобувати знання.

Владика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситету

До присутніх на заході також звернувся Владика Микола Семенишин, який найперше передав вітання від Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина, а відтак привітав із днем народження університету та щиро подякував за запрошення розділити разом цю світлу мить у житті навчального закладу.

«Ми інколи ділимо людину, кажучи що лікарі лікують тіло, а священники — душу. Але прекрасно знаємо, що тіло без душі, і душа, яка є безсмертною, без тіла — не є людиною. Тому я щиро дякую за співпрацю лікарів і священників, які дбають про цілісну людину», — промовив Єпископ.

«Особливо вітаю вас, дорогі студенти-медики. Зі свого досвіду навчання у семінарії можу сказати, що будь-який навчальний заклад успішним є тоді, якщо після його завершення, наприклад семінарист, священник чи Єпископ, повертається до приміщення й колективу свого навчального закладу. Тому я бажаю, дорогий ректоре та викладачі, щоб ви так навчали своїх студентів, так їх приймали й цінували, щоб після завершення навчання, проходячи повз університет, вони з радістю бажали зайти сюди. Нехай милосердний Господь продовжує опікуватися кожним із вас!» — побажав Владика Микола. 

Владика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситету

Продовжився захід вітаннями від представників влади та ректорів інших університетів Івано-Франківська.

Впродовж заходу для присутніх лунали різноманітні виступи від студентів університету. Окрім того, під час заходу всі охочі мали можливість скласти свою пожертву, яку навчальний заклад спрямує на допомогу Збройним силам України.

Завершився урочистий захід спільною молитвою за перемогу й мир на території нашої держави «Боже Великий, Єдиний».

Владика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситетуВладика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситетуВладика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситетуВладика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситетуВладика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситетуВладика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситетуВладика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситетуВладика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситетуВладика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситетуВладика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситетуВладика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситетуВладика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситетуВладика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситетуВладика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситетуВладика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситетуВладика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситетуВладика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситетуВладика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситетуВладика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситетуВладика Микола взяв участь в урочистостях з нагоди 79-ліття Івано-Франківського медуніверситету

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело