Минулого тижня столичним метро скористалися 5 мільйонів пасажирів, із яких понад 1,2 мільйона – пільговики

Минулого тижня столичним метро скористалися 5 мільйонів пасажирів, із яких понад 1,2 мільйона – пільговики. Про це інформує КП «Київський метрополітен».

На підприємстві проходять планові роботи з утримання інфраструктури. Зокрема, в цей період замінили 35 шпал та 14 брусів на стрілочних переводах.

Крім того, тривають планові капітальні ремонти ескалаторів у переході між станціями «Майдан Незалежності» – «Хрещатик» та на станції «Берестейська».

Водночас через недотримання пасажирами правил користування трапляються зупинки ескалаторів. Так, із різних причин минулого тижня відбулося 127 зупинок ескалаторів. Зокрема, 17 разів пасажири зупиняли ескалатор ручкою «стоп» без необхідності, 61 – для уникнення травмування, 36 – через потрапляння особистих речей. Підприємство закликає бути обачними та дотримуватися правил поведінки.

Минулого тижня на маршрут «зеленої» лінії столичного метро вийшов уже третій поїзд із вагонів, які Київ отримав від Варшави минулого року – в якості благодійної допомоги.

Роботи над формуванням четвертого поїзда тривають. Загалом фахівці підприємства адаптували 16 із 60 варшавських вагонів.

КП «Київський метрополітен» нагадує, що 46 підземних станцій метро цілодобово працюють у режимі укриття. Під час повітряної тривоги на вхід відчинені без винятків усі вестибюлі підземних станцій.

Для комфортного перебування під час тривоги містян на станціях доступні модульні лави, розкладні стільці, ковдри та матраци, що видають чергові працівники.

Водночас працівники столичної підземки просять ставитися до цих речей дбайливо та повертати їх після завершення тривоги.

Джерело